Geforce vga vagy radeon vga?
Vga-t szeretnék venni pc-m be de nem tudom hogy milyet. Nézelődtem neten és találtam 4-et ami közül kellene kiválasztanom azt amelyiket majd megveszem, de nem tudom hogy melyik legyen. Gépbe i5 (1150) cpu van és asrock fatal1ty alaplap 8gb rammal, és minőségi 550Wattos táppal.
Ezeket a vga-kat néztem:
MSI R9 270X Hawk 2GB GDDR5 PCIE vagy asus radeon r9 270x
Radeon R9 280X
Nvidia Geforce GTX 760
Nvidia Geforce GTX 770
Ezek a videokártyák közül melyiket érdemes venni? Én a GTX 770-en gondolkoztam mivel hasonló szinten van a r9 280x hez képest, de nem tudom hogy játékra nvida vagy amd a jobb? Radeon ellen az szól hogy drágább a riválisnál és itthon nem nagyon kapható (r9 280x).
nvidia-t vennék lehet hogy megvan előző elégedve a 280x es kártyájával, mivel ennyi pénzért azért.. :D
gtx 760 is nagyon jó választás, de ha van rá pénz, márpedig ahogy látom a 100ezer környékén is nézted (r9 280x) ezért mindenképpen egy gtx 770-nt vennék.
méghozzá msi gaming gtx 770-et 5-6 % al odaveri a nála 10-15 ezerrel drágább, és másfélszer annyi fogyasztású r9 280x et..
egy újságba se híába nyílvánították ki most a gtx770 et kedvencként.
Milyen 1,5x nagyobb fogyasztàs kedves utolsó? 225W a GTX770-é és 250W a R9 280X-é...
A GTX 770 pedig nemhogy erősebb, de gyengébb 10%al: [link]
itt valami nagyon nem stimmel az állitasoddal..
Nézzük a dolgot matematikai úton.
Ha 11%-al kevesebb a gtx 770 fogyasztása (ami 15% mivel nem csak a max fogyasztását kell nézni, az átlagot.. De nem baj elnézzük)
Azonban állítólag! 10% -al kevesebb a teljesítménye. Tehát kb 1%al kéne a gtx770nek jobbnak lennie (esetembe 5%al) a teljesítmény/fogyasztás összehasonlításában..
Na de! Ugyan arról az oldalról ez jóval nagyobb
és ebben az egézben az a vicces, hogy ez a teljesítmény/fogyasztás pont akkor jön ki, ha a kedves másik válaszoló és az én tesztünkel mutatjuk (gtx 770 3% gyorsabb).
ennyi lenne, tudom már sokszor leírtam de MSI GAMING TWINFROZ GTX770-et vedd. (persze r9 280x el is nagyon jól jársz)
Balázs
azt értem, de nem arról beszéltem hogy mekkora hűha a 25w..
hanem hogy egy egyszerű osztással kijön hogy 3%-al jobb a teljesítménye.
Balázs
De összteljesítményben nem jobb, csak ha lebontjuk wattra.
De úgyis GTX-et fog/kell vennie, mivel most nem kapható R9 280X.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!