Mi okozhatja egy Sapphire r9 270X Vapor-X hűtésű kártyánál a magas ventilátor teljesítményt (80% fölött is), melegedést (80 fok és fölötte), ezzel együtt gyenge teljesítményt?
Lecseréltem egy vtx3d 7870-et, mert melegedési és hűtési problémákat tapasztaltam. Most Sapphire r9 270X Vapor-X hasonló problémák jelentkeztek, valamint gyenge teljesítmény a 7870-es kártyához képest. Három tesztjáték alatt Crysis 3, Tomb Raider 2013, Shadow Warrior 2013 a kártya teljesítménye nagyon minimálisan nevezhető jobbnak egy GTX 650-estől, majdnem hogy megegyezik. A FEAR nevezetű játék grafikai teszt videoja alatt mint egy 20 FPS-nyi javulás volt a GTX 650-hez képest. (GTX 650 min fps: 102) (R9 270X min fps: 120).
A többi konfig:
Alaplap:
GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H
Processzor:
AMD X4 A10-6800(K) FM2 4,1GHz BOX Black Edition
Memória:
Kingston 8GB DDR3 1600MHz
Chieftec 600W-os táp
Az egyik oldalsó házfal nincs fent. Az alap alkatrész hűtők mellett van egy plusz venti a gép hátulján. mondjuk nem egy nagy ház. Hagyományos állítottból a kisebb fajta. Méretei:
Magasság: 41 cm
Hosszúság: 41 cm
Vastagság 18 cm
manuálisan levettem a ventilátort 35-40-re. A kártya felzökken így is 80 fok fölé. Olyan sokat nem volt vele még türelmem játszani, de lehet 1 1,5 óra után kifagyna vagy kék képernyő lenne, ezt nem tudom... De sokkal tovább már így sem melegedett. De ha automatán volna a venti is felmenne annyira mint a hőmérséklet. És pillanatok alatt változik. Kilépek a játékből 80 fokról egyből leugrik 45 40-re szinte átmenet nélkül. És tapintásra is érzékelni, ha rányúlok a kártyára. De a nagyon gyenge teljesítményt szintén nem értem. Olyan véleményeket olvasok h BF4 et fullon HD-ba játszanak és h egy szinten van a 7870-ennel talán még erősebb is. De nekem egyértelműen sokkal gyengébb. Pl a Crysis 3-ban very high volt minden a 7870-essel. Ezzel meg az összes beállítást vissza kellett venni sima High-ra :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!