Tablet? E-book olvasó? Milyen/melyik?
24 éves egyetemista lány vagyok, idén leszek végzős, szakdogát írok, 2 szakon. Szükségem lenne egy gépre, amin tudok folyamatosan pdf-et olvasni, mintha kvázi könyv lenne, mert minden cikkem, szakirodalmam gépen, pdf-ben van meg.
Mivel csak és kizárólag erre használnám olcsót szeretnék, olyat amit jó olvasni (bár ahogy láttam már lehet ilyen "minthaebooklenne" fóliát kapni), és aminek az akksija bírja. Azt sem tudom, hogy tablet vagy e-book olvasó lenne a jobb, többen azt mondják a pdf-et nem töri jól az e-book olvasó:S
Kérlek segítsetek, konkrét típusokkal is akár...és ne írjatok drágákat, mert nem használnám ki, laptopom van, valami kell amin olvasok/tanulok a buszon, amin a vizsgaanyagaimat, szakdolgozat anyagaimat mindenhová vihetem és előkaphatom, nyomtatás nélkül.
Köszönöm!
Nagyon jó az ebook olvasó (nekem is van egy Kindle), de nem pdf olvasására.
A szöveges pdf könnyen konvertálható ebook formátumra, de a szkennelt és a képekkel, ábrákkal, képletekkel, táblázatokkal teli pdf konvertálása nem megfelelő.
A pdf-ek konvertálására próbáld ki a Calibre programot, és meglátod az eredményt. [link]
Ha ragaszkodsz a pdf-hez (és konvertálni nem tudod), akkor inkább egy tabletet vegyél, azon a pdf jobban megjeleníthető, nagyítható, lapozható.
Igen, valóban PDF-re jobb a tablet, de azzal meg az lesz a gondod-bajod, hogy olcsón csak olyat kapsz, ami hamar lemerül. Jellemzően 3 max. 4 óra használatot tesznek lehetővé a 20-30 ezer körül kapható tabletek, ezekben jellemzően 3000mAh-s akkumulátorok vannak. "Kindle touch PDF" erre keress rá youtube-on, ott van pár sampling videó, de az én megítélésem szerint a belenagyított oldalon való görgetés idegtépő lehet. Mivel az e-ink úgy működik, hogy teljes lapot frissít minden egyes pixelváltozásnál, így nagyon lassú a görgetés.
Tabletet pedig 8-10 órás üzemidővel, (feltételezem neked ez lenne ideálisabb) 38 ezertől felfelé.
Ilyen lehet pl. az Alcor Zest Q813IX, Concorde Tab Slim, Asus memopad HD 7, de 8 col talán ideálisabb a könyvolvasásra.
Szal hiába nem használnád ki a hardvert egy tabletben, nem úszod meg 20 ezer körül ha nem akarod pár óránként töltőre dugni.
Közben olvasom, hogy a másik kérdésnél mit írtál, a PPT meg eleve megoldott, ha android, hisz vannak office applikációk. S akkor a pár órás üzemidővel rendelkezőket ki is lehet zárni, ha már az utazás 4 óra, akkor a legalacsonyabb fényerőn s kikapcsolt wifi mellett is én úgy gondolom, hogy az utolsó "pár" kanyarban el is hasalnának a 20-onezres tabletek.
Használt, gar. nélküli játszik?
uhh...azt hiszem tipikus nőként kitaláltam valamit ami megvalósíthatatlan.
Március közepén jön meg az ösztöndíjam, akkor tudok venni bármit, és játszik a használt is természetesen.
És igen, az akku miatt gondoltam én inkább ebook olvasóra, plusz azért mert effektíve az olvasáson kívül nem használnám semmire, hiszen mindenem van.
Sajnos ez így van kitalálva, olcsó tabletekben, az akku is jóval kisebb, elég nagy költség egy nagyobb akku, plusz a méretet is növeli, így általában az olcsóbb kategória úgy áll össze, hogy mindenből olcsóbb, majd összerak.
Ha gar. nem fontos abban az esetben, ha nagyot tudsz spórolni, akkor körülnézek a kínai piacon is, úgy emlékszem volt egy 7 colosa az Ainolnak, amiben 5000mAh-s akku volt. Ainol egyébként nagy, s sikeres márkának számít Kínában.
köszönöm a segítséget:)
az ebook olvasókról végleg tegyek le ilyen célra, tuti?
Mondom, nézz pár videót youtube-on, ott jól láthatod hogy kezeli le a pdf-et egy ebook olvasó, szerintem nincs sok értelme. Úgy egyébként könyv olvasásra tökéletes, annyi, hogy nincs könyv szaga ill. egyesek nem tudnak megbarátkozni vele, de azok többsége szerintem még nem is tartott a kezében e-ink kijelzős e-book olvasót. Értem a dilemmádat, hisz az e-book olvasót használhatnád könyv olvasásra is, s így több hasznát lehet venni, de sajnos ez van. Én egyébként inkább megbarátkoznék a laptop súlyával, kimondottan erre a "feladatra" nem adnék ki pénzt, s ha szereted a könyveket, akkor attól még egy e-book olvasó jó választás. Valaki tart mindháromból egyet, s nem túlzás, ha van rá pénz, mert mind a három (tablet, e-book olvasó, laptop) más-más feladatra lett tervezve.
Kínai piacot átnézve, nem találtam olyan tabletet, amin annyit tudnál "fogni" hogy megérje külföldről rendelni. Az ainol novo 7 fire már nincs forgalomban, ebben volt egy igen erős akku, ugyanakkor voltak panaszok a tabletre, működését tekintve enyhén szólva nem kapkodós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!