Elhasználódott, vagy telepíteni kellene?
Sziasztok, az alábbi problémámmal avagy kérdésemmel fordulnék a nálam tapasztaltabb emberek felé, hogy valami gond van a HDD-el.
Ugyanis, (kis háttér történet) pár hete történt az eset..
Egy jó ideje nem volt már újratelepítve a gépem, ígyhát elhatároztam, hogy itt az idő.. gyorsan újratelepítem, az op. rendszer-t sikeresen feltelepítettem, következtek a driver-ek.
Minden egyes driver-t feltelepítettem úgy ahogyan azt szoktam, ám azonban az alaplap driver CD-jét bennhagytam az olvasóban, ami valamilyen úton módon, fogta és egy szép nagy karcolást vágott a CDbe ezáltal használhatatlanná vált az alaplap telepítő cd-j...
Ez még nem is lenne gond, egy pár napja megint újra kelett telepítenem a gépemet, ám azonban amikor az alaplap driver telepítésére került sor, ezt a folyamatot átugrottam hiszen, nem tudom miről feltelepíteni, ígyhát mivel minden úgy működött ahogy ezelőtt figyelmen kivül hagytam az esetet, lényegében ettől a pillanattól fogva kezdtek el a problémák jelentkezni!
A gépem folyamatosan kékhalált kap, kifagy, és nem kapcsol be, ezért két naponta kell újratelepítenem... és természetesen a HDD-re hivatkozik, könnyen meglehet az, hogy az immár 8 éves HDD-m elhasználódott? vagy csupán az a baja, hogy nincs feltelepítve az alaplap drivere, így ebből kifolyólag vacakolhat?
Alaplapom : ASUS P5VD2-MX
Aki tudna segíteni nekem segíteni, abban az esetben, hogyha amiatt vacakol a HDD-m hogy nincs feltelepítve az alaplap, annak megköszönném, hogyha keresne nekem az alaplapomhoz drivert!
Alaplap driverét a netről le tudod tölteni. (igaz kicsit az esélye, hogy a hiánya okozza a kékhalált)
A HDD kondícióját nézd meg!
Ezen kívül a táp is okozhat akár kékhalált v. a memória is.
Érdekes...
Lefutattam a programot, és semilyenféle problémát nem talált a HDD-vel kapcsolatban, de mégis néha amiatt sem indul el a gép, hogy pl. missing file windows can't startup stb.
A lefagyás része is ritkán következik be, akkor is ehez hasonlókat ír "being dump of physichal memory" gondolom ez a RAM, de szinte minden eddigi kékhalálomnál ezt írta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!