Tulajdonképpen mire szolgál az ssd?
Figyelt kérdés
2014. febr. 18. 21:25
1/3 anonim válasza:
Adattárolásra. Csak épp nem lemezen tárolja az adatokat mint a HDD hanem Flash memóriában.
Előnyei:
Keveset eszik
Gyorsabb a HDD-nél
Nem töredezik
Ellenáll az ütésnek.
Hátránya:
Drágább mint a HDD
korlátozott írást képes elviselni
2/3 anonim válasza:
Én tapasztalati dolgokat tudok mondani neked. 1 hónapja vettem egy Samsung SSD 840 120GB-ot. Előtte az 1 terás merevlemezem egy partícióján volt a Windows 7. Mióta SSD-n van az operációs rendszer, azóta kb. 15-20mp alatt bebootol a Windows. Böngészés sokkal gyorsabb ( ha a böngésző ssd-re van telepítve ). Szóval nagyon megdobja a rendszer teljesítményét. Amit meg az első leírt, az a szakmai oldala, teljesen stimmel.
3/3 anonim válasza:
Oprendszert és a gyakran használt alkalmazásokat szokás telepíteni az SSD-re, de 15-20% helyet érdemes rajta mindig szabadon hagyni, hogy az elhasználódását késleltessük nagyobb mértékben. Nem rossz dolog, Én maga több, mint két éve vagyok SSD tulaj és már mindkét gépünkben van itthon, de lényegében mégis azt kell mondjam, hogy tökéletesen el lehet lenni SSD nélkül is, főleg átlagos felhasználás mellett. Persze ha szeretsz gépet fejlesztgetni s szívesen költenél még rá, hogy tökéletesítsd, annak ellenére is, hogy elégedett vagy a teljesítményével, akkor jó húzás lehet egy SSD (én is hasonló okokból mozdultam rá).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!