Egy vírustámadás miatt üzemképtelenné vált a számítógépem. Hogyan végezhetek adatmentést?
A nővérem pasijának egy ismerőse megcsinálta ingyen, viszont nem mentett adatokat, formatált és telepítette a windowst. Azonnal kivettem a meghajtót, mert olvastam, hogy minden további bekapcsolás károsíthat, azóta nem indítottam el, és nem telepítettem rá addig sem semmit, még videó- és hangkártyát sem, nehogy bármit is felülírjak. Most szinte teljesen üres, "szabad terület" van a meghajtón. Voltam szaküzletben, ahol azt mondták, nem tudják helyreállítani, nem találtak rajta semmilyen fájlt - egyébként megbízhatónak mondott számtechbolt.
Azt mondták, végső esetben próbálkozzak komolyabb cégnél. Ilyenkor még érdemes erre százezres nagyságú összeget költeni, vagy ne is vigyem?
Hallottam olyat, hogy a kürt kft 10 éves, sokszor felülírt adatokat is előszedett, máshol olyat, hogy vigyem olcsóbb, és ugyanolyan jól dolgozó céghez, mert feleslegesen nagy összegeket kérnek el, és van olyan pletyka, hogy ha nem kérem a javítást, belepiszkálnak, hogy mindenképp vissza kelljen vinnem. De az is lehet, hogy ezt "a konkurencia" terjeszti.
Nekem mindegy, csak szeretném, ha az adataim meglennének, és nem akarom cégről cégre vinni, hátha a "belepiszkálás" az utolsó lehetőségét is elveszi a sikeres adatmentésnek.
Azóta a meghajtóm félretéve egy dobozban várja a sorsát, nem lett elindítva, nem töltöttem le rá semmit, de, mint mondtam, formatálva és újratelepítve lett.
A 100 ezret én sem sajnálnám rá, de a Kürt kft 150-400 ezer között dolgozik, vagyis inkább lenne negyedmillióhoz közelítő, mint százezer, mert az alsó határ alatt hozzá sem nyúlnak.
Még ezt is vállalnám, ha tudnám, hogy csak sikeresség esetén kell fizetnem.
De nyilván nem szívesen adok ki ennyi pénzt a kezemből, ezért ha más cég ugyanezt olcsóbban el tudja végezni, és a kürtnél csak a "nevet" kell megfizetni, jobban örülnék. Csak eredmény legyen.
Illetve ilyeneket találtam, ami elbizonytalanított:
"Králik és Társa Kft.
Én vittem már hozzájuk vinyót, aminek az elektronikája és a mechanikájai is halott volt (Túlfeszt kapott és elfüstölt). Az adataim 99% százalékát épségben kaptam vissza."
Illetve:
"ne hagyja magát az ember a kürt kft.-nek! iszonyat pénzt kérnek el egy szimpla mentésért is...én csak bevizsgálásra adtam be egy winchestert, kaptam is árajánlatot 150.000 vagy 200.000Ft + áfa-ról, mentéstől függően aztán megkérdeztem jó barátunkat, google-t és lám...5800Ft-ért áfa-val, megcsinálták 2 napon belül, vírust is irtottak rajta...
ja és a szakember jelezte, hogy ha legközelebb a kürt-höz fordulunk vigyázzunk mert ha a bevizsgálás után nem kérjük a munkájukat, előfordulhat , hogy megbabrálják a winchestert, hogy valóban mindenképpen visszatérj hozzájuk - tapasztalatok mutatják - borzalmas"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!