Van 1 régi samsung hdd-m. Ami ha rögzítva ven a házba irgalmatlan hangosan rezegteti azt. Biztonságosan használhatom?
Már érte, hiszen rezeg mint állat.
Valszeg a csapágyazás hamarosan megfogja adni magát.
Azt javaslom, hogy semmi nélkülözhetetlent ne tárolj rajta.
Egyébként gratula a találékonyságodért. Sokaknak nemjutott volna eszükbe ez a megoldás :)
Ha hiszed ha nem, nekem van olyan winyóm, amit egy hónapig úgy használtam, hogy ki volt nyitva, és győnyörködtem a lemezben. :)
A mai napig működik, persze már visszaraktam a tetejét.
Persze, mivel az SSD NAND csipjei meghatározott számú írást bírnak ki. A HDD elméletileg végtelen számú írást kibír, ha nem jön közbe valamilyen fizikai károsodás.
Egyébként pedig úgy gondolom, hogy a régi HDDk még vaskosak, nehezek voltak. Azokban még volt "anyag".
A mostaniak gyorsak, könnyűek, és piszkosul gyorsak.
Viszont ennek ára van. Nem élnek örökké.
Probléma megoldva !!! Sajnos a dvd író helye eléggé körbe van szigetelve így a légáramlás nem sok és így fel tud melegedni a hdd ott. De szerencsére elég nagy a házam így még egy új verziót kipróbáltam. Vagyis a ház legaljára tettem a lemezt közvetlenül az aktív hűtéssel felszerelt videókártya alá: [link]
Még annyit változtattam hogy a merevlemezt megfordítottam a hőleadás miatt. És bevált. A vidókártya elég komoly légáramlást csinál a gép alján és így az új teszt alkalmával a hdd maximum a 38 fokot érte el :) Ez gyakorlatilag alacsonyabb mint amit az eredeti helyén mértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!