Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Biztonságosan meddig lehet...

Biztonságosan meddig lehet húzni az AMD Athlon X2 64 DualCore 5000+ 2.6Ghz-s processzort?

Figyelt kérdés
A Gigabyte EasyTune6 nevezetű programmal szeretném csinálni, és szeretnék tudni egy-két dolgot erről az egész teljesítmény-növelésről. Ha valami hülyeséget írtam , akkor javítsatok ki. Köszi a segítséget előre is! :)

#biztonság #gigabyte #AMD #tuning #Overclock #Athlon #dual core #easytune6 #oc tuning #amd athlon x2 dualcore
2014. febr. 11. 15:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem egy rendes hűtővel fel lehetne húzni 3.0 vagy esetleg 3.1GHz-re is.
2014. febr. 11. 15:41
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszi :) (a tápom egy FSP Raider, talán számít) A gyári kicsi hűtőcske van rajta. Az elég?
2014. febr. 11. 15:44
 3/15 A kérdező kommentje:
Még egy dolog: melyik programot használjam? Meg kellene hozzá egy "oktatóvideó".
2014. febr. 11. 15:50
 4/15 anonim ***** válasza:
Nem. Min CM Hyper 212 Evo
2014. febr. 11. 15:57
 5/15 anonim ***** válasza:
EasyTune 6 jó lesz, a táp meg tökéletes.
2014. febr. 11. 15:57
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszi! :) Egyszerűen nem értem az EasyTune működését. semmi olyan csúszka vagy akármi más sincs ott, amivel változtatni lehetne a CPU teljesítményét.

Ott vagyok a Tuner fülön. Ott mit kell csinálni?

2014. febr. 11. 16:02
 7/15 A kérdező kommentje:
Van itt olyan is, hogy FSB. az nem tudom, hogy mi, de az alaplap support oldalán azt írják, hogy 400Mhz. Itt alapból nekem 200Mhz-re van állítva. Ezt állíthatom 400-ra?
2014. febr. 11. 16:14
 8/15 csacsi2 ***** válasza:

Mindenek előtt a BIOS -ban állítsd át és apránként (az alaplap beállításai mérvadóak!).

Olvasd el amit írtam!!!:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__5..

Apró lépésenként állítsd, indítsd el a win-t, majd még egy kicsit és ezt ismételgesd, míg nem lesz rossz az érték (vagy kékhalál). Először is a processzor frekvenciáján, majd a szorzóval változtathatod tovább.

Folyamatosan ellenőrizd a hőmérséklet értékeket és futtass stabilitástesztet.

Figyeld a DRAM/FSB arányt és a memoriabusz sebességét!

Amennyiben növeled a frekvenciát és csökken a memoriabusz akkor azt amit itt hozzáadtál, ott el is vesztetted!

Szoftveres vezérléshez az RMclock-ot használd. Ez több profillal is beállítható, ill. dinamikusan szabályozhatod vele a szorzót (FID) és a feszültség értékeket (VID).

[link]

2014. febr. 11. 16:47
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Ezzz már nagyon valami! Értem a lényeget, megvannak a programok nevei, szerintem így már menni fog. Azt lehet, hogy ha sikerül stabilan elérni a 3.0Ghz-t, ott megállok? Mert igazából nem szeretnék látni még több *halaát. Bár nem vagyok benne biztos, hogy kibírja addig. Szóval csak reménykedni tudok, de az olvasottak alapján úgy látszik, elsőre nem fog belehalni. Ja, még annyit, hogy mennyi időt vesz majd igénybe a teljes művelet? Az eredményekről rövidesen beszámolok!
2014. febr. 11. 19:10
 10/15 csacsi2 ***** válasza:

Sok újraindítás ,apró léptek sok időt elvesz és ez az amit nem szabad elkapkodni!!!

Mikor állítasz a processzor frekvencián akkor, indítsd el a windowst. Saját tapasztalat, ha sokat húzol egyszerre az oprendszer belehal.Majd ha elindult akkor indítsd el az AIDA64 -stabilitástesztet (stress cpu) és figyeld közben a melegedést. Valahol stabilan meg kell álljon, mert ha nem akkor kékhalál és az nem jó! Szóval magasabb lesz a CPU Mag hőmérséklete, de nem szabad hogy folyamatosan emelkedjen.

fontos a memoriabusz sebessége. Asrock (ASUS) alaplapok azért jók mert biztonságosan tuningolhatóak.

Automatikusan leveszi a szorzó növelésével a sebességét, így viszont lassítja is. A Biosban van egy opció ami semmire nem jó, de a teljesítményt rontja, ezt ki kell kapcsoni a Spread Spectrum!

Amennyiben sikerül behangolni hogy ne melegedjen túl, a Flexibility opció -t is kikapcsolhatod, így nem változtatja a memoriabusz sebességét, jobb lesz a DRAM/FSB arány, ami végülis adja a tuningot,minél kissebb az érték (arány) annál jobb, viszont így jelentősen leterheli a memóriát.

Szóval nem árt ha "nem pukkan meg" az sem! Minden beállítás ami a tulhajtást célozza saját felelősség! Függ a konfigurációtól és a beépített eszközöktől mit bírnak. előfordul hogy 2 egyforma konfigból sem lehet kihozni ugyanazt, erre nincs recept, ki kell kisérletezni!Semmi esetre se hagyd túlmelegedni!!!

folyamatosan ellenőrizd az értékeket! Hőmérséklet és fesz értékeket is, hogy a táp mennyire bírja.

ha rámhallgatsz nem leszel telhetetlen akkor nem lesz nagyobb gond! Megjegyezném az élettartam rövidülés is esélyes ilyenkor. Az RMclock ezért is jó mer beállítható hogy miként vezérelje (húzza) fel, ill. ugyanaz visszafele is érvényes, tehát le is vesz, így spórol!

sok sikert!

2014. febr. 11. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!