A szinte vadiúj, alig 1 hónapos merevlemez állapotát leronthatta a tápegységem?
Szektorhibás a merevlemezem, kicsit több mint 1 hónapja használom, teljesen újonnan vettem. Hard Disk Sentinellel teszteltem, először 100% majd 99% majd 97% most pedig 92% a kondíciója, de már vagy 3 napja nem romlott tovább. Lehetséges, hogy a rossz minőségű tápom a bűnös, vagy esetleg az alaplapom? Az is rongálhatja a vinyóm? Ha igen mennyi annak az esélye?
merevlemez: Western Digital 500GB
tápegység: HKC 400W
alaplap: AsRock M3N78D
Okozhat gondot a táp de az is lehet, hogy csak szimplán kifogtál egy rosszabb vinyó szériát.
Ennyiért sztem még nem gariztathatod, azt csak akkor szokták megtenni ha már halálán van az eszköz.
a HDSentinel, nem csak a kondíciót írja ki, hanem részletezi is a SMART menüben, hogy mi történt, esetleg Hardver hiba (pl. csatlakozó kábel, feszültségesés stb..) okozta.
Tehát előbb, nézz utána, hogy mi okozhatta a szektorhibákat.
(mert, ha a szervizben egy részletes önteszt után, derül ki, hogy a Te PC-d hardverhibájából ered a sérülés, biztos lehetsz benne, hogy nem fogják kicserélni!)
Nézet menü > S.M.A.R.T.
HKC 400W = Elektronikai hulladék. (bontsd ki és nézd meg mi van benne, nem mellékesen mérd meg a tömegét... és rájössz, hogy igazam van)
....egyébként, nem csak a vinyó, de pl. az Alaplap és a többi PC hardverelem is elszállhat tőle bármikor! csak idő kérdése az egész...
egy vadi új kb. 8000 Ft-ért forgalmazott, PC háztól amiben még egy "400 W-os!!! tápegység" is található...!? őszintén, mit vársz? (az is csoda, hogy eddig nem vágta haza az egész PC-t!
(HKC 400W, ezt megemlíted a vásárlás helyén, azonnal kiröhögnek!... és 100%, hogy nem cserélik ki!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!