Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet második merevlemezt...

Lehet második merevlemezt tenni a gépbe? "to be filled by oem" ez mit jelent?

Figyelt kérdés
Van egy 2 éves elég jó gépem (gyors, mint a villám), amiben egy 60 gigás SSD van. Vajon ez mellé be lehet tenni egy második HDD-t? Én is be tudnám rakni anélkül, hogy elrontanám a gépet? Eddig külső usb winchestert használtam mellé, de lehet, hogy gyorsabb és megbízhatóbb lenne a belső HDD. Az alaplap infóhoz ez van írva: "to be filled by oem". De ez nem tudom, mit jelent. Egy ilyen alaplapra általában hány merevlemezt lehet rákötni?
2014. febr. 14. 10:04
 1/5 Tengor ***** válasza:
Milyen alaplapba?
2014. febr. 14. 10:05
 2/5 A kérdező kommentje:

Bocs, az alaplaphoz volt írva ez a "to be filled by oem", de megtaláltam a nevét:

asrock h61m/u3s3

És sata2 vagy sata 3 kellhet bele? (elnézést nő vagyok és nem fiatal, láttam már belülről gépet, de nem állok a helyzet magaslatán)

2014. febr. 14. 10:13
 3/5 A kérdező kommentje:

Az ssd, ami benne van 2,5" sata3. Ha ugyanilyet veszek HDD-t, akkor csak mellé dugom vajon és jó lesz? Oké, azt tudom, hogy utána particionálni kell, netán betűjelet keresni neki.

A régi gépemet szereltem, de ezt még sose szedtem szét és biztosra akarok menni.

2014. febr. 14. 10:17
 4/5 Tengor ***** válasza:
SATA 2-es és 3-as lemezeket is tudja kezelni. A HDD-k nem tudják kihasználni a SATA 3-as tempóját, így mehet bele akár SATA 2-es is.
2014. febr. 14. 10:18
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2014. febr. 14. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!