Ezt a gépet érdemes fejleszteni?
Sziasztok!
Informatikát kezdtem tanulni idén. Igazat megvallva nem vagyok egy nagy guru, de 1-2 hónap alatt azért rengeteg mindent tanultam. Van egy gépem amit fejlszteni szeretnék, de lehet, hogy egy teljesen újat kellene összerakni.
Most ez a konfigurációm:
Alaplap: GA-G31-ES2L-ICH7
Processzor: Intel(R) Celeron(R) E3400 2.60 GHz (2 magos)
Memória: 2 GB DDR2 800 MHz
Videó kártya: Nvidia Geforce 8400 GS 1GB DDR3
Nem mondom azt, hogy nem jó gép mert a Call of Duty Modern Warfare 2 lagg mentesen elemgy, illetve a Fifa 13 is.
Igazából megvagyok elégedve ezzel a géppel, de még is csak egy erősebbet, jobbat szeretnék, de nem akarok rá költeni 1 millát.
Olyan gépet szeretnék amellyel egy jó pár évig ellehetnék, amit nem kell évente fejleszteni, bár az informatika világ gyors fejlődése miatt egy gamer gépet 1-2 hónaponként lehetne fejleszteni.
Azért érdekelne. hogy lehet-e az alaplapra építeni, inteles processzorral, mert véleményem szerint egy inteles gép tovább fejleszthető mint egy AMD-s gép, mivel egyes játékoknál CPU követelményeknél AMD 6-8 mag a követelmény, addig az Intel-nél "csak" 4 mag.
Igazat megvallva 150.000 FT-nál nem akarok többet költeni rá, de ha érdemes még gyűjtögetni akkor még várok egy kicsit.
Videókártyára nem igazán akarok 30.000-nél többet gyűjteni mert véleményem szerint egy 100.000-es videókártya 2 év múlva ugyan annyit fog érni mint egy 30.000-es. :)
Válaszotokat előre is köszönöm. :)
Ezen már tényleg nem sokat kell fejleszteni de ha akarsz akkor érdemes mer egy új processzor mondjuk 4 magos vagy elé egy erőssebb 2magos meg még egy pár giga ram és kész egy viszonylag jó gamer gép
nem kell sokat rákölteni
esetlek ha akarsz még egy 2gb-s vidikarit az 20000-ből megvan és kész
de ha tényleg jó gépet akarsz vegyél egy 8 magos intel procit
vegyél bele még vagy 16 gb ramot
meg egy 2gb-s vidikarit
és kész is és megvagy mondjuk 60-80 ezerböl is
Szerintem hagyd a 775 öt!
Nagyon jó pl:
Ha vennél bele egy 4 magos procit (Q6200 használtan) akkor sem lenne erősebb mint egy új 1150 es Pentium dual core ráadásul a Pentium olcsóbb is.
Ramot nagyon jó esetben tudod 5-6 ezerért cserélni újonnan hogy 4 gb legyen
A ddr 3 most olcsóbb.
Veszel mellé egy ugyan olyan alap kategóriás lapot és ott az új ram lap meg prokó minimálisan drágábban 2-3 év garival.
Mellé veszel egy 7770 karit és kész.
+ új táp
Ez sokkal erősebb mint az előző. Jó áron megvan sok sok évig fejleszthető. Nem beszélve hogy az új proci támogatja az új technológiákat is.
De ha komolyan akarod a fejlesztéseket akkor komolyabb lapos keress de ne sokkal kb 20 000 Ft
Írjak neked össze egy ilyet? ( ugyan így váltottam én is és megérte)
Ahogy #3 is írta, ennyiből teljesen új konfigurációt érdemes összerakni, nem a másikat bővítgetni.
A kérdésedből nem egészen jött le, hogy mit értesz informatika tanulás alatt, illetve hogy mire is akarod a gépet használni, mik a fő prioritások.
Ez kell neked:
Athlon x4 750K (4 magos, de nagyon erős)
ASROCK FM2A75 PRO4+
Kingston HyperX 2x4GB DDR3
1600MHz
Seagate 1TB 32MB SATA3
Asus 7870 2GB DDR5 HD7870-
DC2-2GD5-V2
Sharkoon Vaya II
XFX Pro 450
Ez így ~160K, de nagyon megéri az árát. Ha túl sok, akkor vidikarinak HD7850.
A mostani konfigurációt használd amíg nem lesz kevés!
Ha már tudod hogy erősebb CPU, gyorsabb háttertár vagy komolyabb vga kell a programjaidhoz akkor építs egy olyan új gépet ami neked megfelelő. Addig is jönnek ki újabb hardver elemek, amik ma meg nem léteznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!