Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ati Radeon 9250 vs Windows 7?!

Ati Radeon 9250 vs Windows 7?!

Figyelt kérdés
Honnan tudnám letölteni az A9250es videókártyámhoz a drivert?Vagy támogatja egyáltalán?
2009. dec. 6. 10:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szinte biztos, hogy felismeri a Win7 és nem kell külön driver hozzá. Nekem újabb ATI kártyám van, és tökéletesen működik.
2009. dec. 6. 12:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Windows Update leszedi neked

^^

2009. dec. 6. 14:20
 3/4 anonim válasza:

Sajnos nincs igazuk az elöttem szólóknak! Én magam is ezzel a problémával küzködtem,mig bele nem ástam magam,nos itt a válasz:

Az ATI eredetileg a 6.5-ös drivert biztositotta utoljára a 9550 alatti kártyáihoz. Ezek olyan inf-eket tartalmaztak anno, melyek az akkori össze 9xxx kártyát támogatták. Később kettévált a vonal:

-current termékek: ezek voltak anno a 9550 és ujabbak

-legacy termékek: 9550 alattiak.

Az utobbiaknak meghagyták a 6.5 driver filejait, de az inf-eket átirták ugy, hogy csak a legacy termékeket tartalmazza. Kicsit alattomos volt a módszer. Mikor 7.x-nél tartott a driverek fejlesztése, a 6.5-ös drivert egy csonkolt inf-el belenyomták egy 6.11-es csomagba, és ez lett a végleges 6.11 'driver' ezekhez a régi AGP/PCI kártyákhoz.

Nehéz kiigazodni rajtuk, az nVidia ilyen szempontból sokkal korrektebbül járt el.

Azóta már a HD3200 alatti termékek is legacy kategoriába kerültek, és 9.11 csomaggal támogatják, mely eredetileg a 9.3 driverből lett hasonlóan inf-moddolva.

Fontos, hogy a MS féle 6.14.x.x nem keverendő az ATI-féle 6.x-el. A videokártyád drivere jelenleg is a legujabb is nem lehet frissiteni.

Az ATI verzioszámozása mindig az év+hó alapján történik: 6.11=2006.11 hó. De a 92x0 kártyák drivere utoljára 2006 májusában frissült->6.5.

Ezt az illesztőt pedig nem támogatja a win 7! Még akkor sem működik ha kompatibilis(pl. xp sp3) üzemmódba telepíted.Feltelepül,sőt még a kártyád is felismeri de a megváltozott környezet miatt nem fut és jön a kompatibilitási hiba párbeszéd panel!

Szal a megoldás: ez a videokártya nem fog már működni az új windows op. rendszerekkel! Kuka(=új videókártyát kell beszerezned).

Persze, ez sem a teljes igazság,hiszen bevallom 640x480-as és 256 színes képernyőbeállítással még nem próbáltam,de 99.1 % hogy így sem fog működni...ha meg igen, az olyan lenne mintha, egy talicska földnek ásnánk egy gödröt hogy oda szórjuk a földet....

2010. márc. 17. 13:29
 4/4 anonim ***** válasza:
"felismeri a win 7 és nem kell külön driver hozzá" persze h. felismeri a saját driverével de a sajátját nem fogod tudni win 7 re rárakni mivel nem támogatja alapból a win7-et még az aero-t se lehetne bekapcsolni mivel ahoz is egy dx9-es vagyis shader modell 2.0-ás kártya kell egy ien gépre semmi értelme felrakni a win 7-et xp-re van driver és azon még akkor menni is fog valami. De nézd meg AMD-n ott sincs a 9250-esre win 7 driver ennyi. A 9550-es az viszont jó a win 7 nek mivel tudja előbb felsoroltakat.
2010. jún. 29. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!