Melyik alaplapgyártó a megbízhatóbb, ASUS vagy ASROCK?
Én 2 hónapja használok Asrock lapot előtte Asus volt. mondanom sem kell hogy a jelenlegi Asrock sokkal jobb de ugyebár pár év difi is van köztük.
Tökéletesen működik. szerintem az Asus se volt jobb. főként hogy véletlenszerűen eldobta a hangot. valszeg driver hiba.
vagy az első RAM-oknál amit belepakoltam random kékhalált dobott holott a memtest nem jelzett hibát.
tehát én merem ajánlani az Asrockot mert már úgynézki kintték a gyermekbetegségüket és egy komoly alaplapgyártóvá léptek elő
Azt hiszem hogy ha valaki tud reálisan nyilatkozni az Asrock lapokkal kapcsolatban, akkor az én vagyok.
Ha jól tévedek, akkor már 2002-ben volt az első asrock lapom. Mindegyik kiválóan ment, nagyon sokáig. Egyik sem adta fel, mindössze ujabb gép miatt lettek félre téve. Ha jól emlékszek: az egyik pc-s kereskedő mondta hogy az asrock és az asus egy cég, de a jobb, minőségibb és/vagy extra cuccokat az asrockba pakolják bele.
Ez eddig ez az 5 ik lapom, ez egy AMD AM5 steel legend x670e, és természetesen ez is durván tökéletes. Az elősző gépem, ami még meg van, és még hibátlan, az kb. 7 éven át ment, amikor csak lehetett, be volt kapcsolva a gép. ezt ugy kell elképzelni, hogy haza értem pl. 2 -kor, gép bekapcs, és csak este 10-12 kor kapcsoltam ki, minden nap...
Az igaz, hogy amikor kijöttek az AM5 lapok, akkor rá két hónapra nekem már megvolt az első asrockos lappal ellátott gépem, és voltak gondok vele, de ez nem a lap hibája volt, hanem mert még nem volt kiforrva az AM5 technológia, ami NAGYON nem olyan mint az azt megelőző AM4 , stb.
Bios frissítéssel megoldották.
A ram. kezelés (AMD EXPO/INTELES) az asrocknál sokkal probléma mentesebb, (már az elején is az volt!) nem úgy mint más lap márkáknál!
Szóval nem nagyon tudok elképzelni az asrock lapoknál jobbat/stabilabbat, tartósabbat, minőségibbet. Az Asus is remek, nagyon ott van az asrock nyomában, viszont jóval drágább. A fiamnak Asus lapja van, (már csak azért is, dacból, nehogy neki is asrockja legyen :D ) pont 7 éve, és olyan mintha uj lenne. Ha egy lap elfárad, akkor azt észre vesszük, Pl. a gép mindig kifagy, ujraindul, kékhalál, akadozik, stb.
Ezekkel a lapokkal ilyen sosem volt, még a fent írt extrém kihasználtság után sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!