Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a különbség a win 7 x64 és...

Mi a különbség a win 7 x64 és a x86 között?

Figyelt kérdés
xp-ről szeretnék 7-esre váltani, de nemigazán ismerem még azt. a gépem: 3.1Ghz(single core)ram:1.5gb video: 256Mb (Ati)(directX9), milyen problémák léphetnek fel esetlegesen? a gépemen néha játszok, (pl. f1, cs1.6)amik annyira nem nagy gépigényűek... mit javasoltok, mit tegyek?
2009. dec. 5. 14:09
 1/9 anonim válasza:
10%
Nem tm de látogasd meg ezt az oldalt [link]
2009. dec. 5. 14:14
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Az x64 az 64 bites windóz, fel sem tudod rakni, ha a processzorod nem bírja, de sztem az nem bírja, szal marad az x86, ami 32 bites, azt rakd fel. Amúgy a különbség a processzor nagyobb kihasználtsága nagyjából...
2009. dec. 5. 14:34
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Akkor éri meg, ha a processzorod 64-bites.

A 64 bites operációs rendszer előnyei (többek közt) a gyorsabb memóriaelérés, adatfeldolgozás és (elvben) a több terrabyte-os (a régi ~3GB helyett) memóriakorlát. Ha már új operációs rendszert vennék, én erre szavaznék. Ha más forrásból szerzed meg [ :-D ], akkor (szerintem) elég egy ideig a 32-bites.

Itt a hivatalos összehasonlítás magyarul:

[link]

A CPU adatait a CPU-Z nevű programmal tudhatod meg a legegyszerűbben.

A Windows 7-hez kiadtak egy kis programot, ami felméri a gépedet, és kiírja, hogy elég-e:

[link]

2009. dec. 5. 19:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket! még 1 kérdés: melyiket tegyem fel? pl. ultimate? home premium?... (az összes megvan), ja és ha kell, akkor szívesen átküldöm a torrent filet:-D
2009. dec. 5. 19:46
 5/9 anonim válasza:
Elküldneéd a linket?
2012. aug. 14. 16:45
 6/9 anonim válasza:
Akár ide is kilinkelheted!
2013. júl. 27. 17:24
 7/9 anonim válasza:

"Az x64 az 64 bites windóz, fel sem tudod rakni, ha a processzorod nem bírja, de sztem az nem bírja, szal marad az x86, ami 32 bites, azt rakd fel. Amúgy a különbség a processzor nagyobb kihasználtsága nagyjából..."

nekem is 1 magos procim van már 7 éves 3.20Ghz és rendesen viszi a windows 7-et meg az AMD 7750 eset is.. a 7essel egyutt :P ám az a RAM-tól függ és a win7 a hdd-re alapult legjobban szval hogyha sok a szabad helyed gyorsabb a 7es OP rendszer de persze procitól is fugg.. de hdd-tól jobban 7-en

2013. okt. 8. 21:38
 8/9 anonim válasza:
ja és 2 gb kell a win7hez hogy vigye rendesen
2013. okt. 8. 21:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Több szabad hely a HDD-n = gyorsabb oprendszer. Taníts még mester. :D
2015. máj. 24. 02:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!