Mi a különbség a win 7 x64 és a x86 között?
Akkor éri meg, ha a processzorod 64-bites.
A 64 bites operációs rendszer előnyei (többek közt) a gyorsabb memóriaelérés, adatfeldolgozás és (elvben) a több terrabyte-os (a régi ~3GB helyett) memóriakorlát. Ha már új operációs rendszert vennék, én erre szavaznék. Ha más forrásból szerzed meg [ :-D ], akkor (szerintem) elég egy ideig a 32-bites.
Itt a hivatalos összehasonlítás magyarul:
A CPU adatait a CPU-Z nevű programmal tudhatod meg a legegyszerűbben.
A Windows 7-hez kiadtak egy kis programot, ami felméri a gépedet, és kiírja, hogy elég-e:
"Az x64 az 64 bites windóz, fel sem tudod rakni, ha a processzorod nem bírja, de sztem az nem bírja, szal marad az x86, ami 32 bites, azt rakd fel. Amúgy a különbség a processzor nagyobb kihasználtsága nagyjából..."
nekem is 1 magos procim van már 7 éves 3.20Ghz és rendesen viszi a windows 7-et meg az AMD 7750 eset is.. a 7essel egyutt :P ám az a RAM-tól függ és a win7 a hdd-re alapult legjobban szval hogyha sok a szabad helyed gyorsabb a 7es OP rendszer de persze procitól is fugg.. de hdd-tól jobban 7-en
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!