Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Áramingadozáshoz milyen...

Áramingadozáshoz milyen tápegység lenne megfelelő?

Figyelt kérdés

A Fő kérdés az hogy milyen táp volna nekem megfelelő ilyen körülményekhez? Előző tápom 500W-os volt a boltban a csávó adott egy másikat és hozzá tette hogy szar kínai volt azért nem bírta. Amit beletett az bírni fogja!!!! A csere Codegen 400W-os tápra sikerült. Utána jártam nem a minőségéről híres. Ezért nem viszem abba a boltba, és emiatt kérek tőletek segítséget.

Szó szerint eszem a tápegységeket! Fél évente kell újat venni. Utána jártam és azt mondták hogy itt a környékünkön nagyon rossz az áram. (el magyarázták miért, de nem fogtam fel teljesen) Amennyit észlelek belőle, hogy van hogy a számítógép kikapcsol, de a tv megy tovább. Ez teszi tönkre a tápegységet ahogy értelmeztem.

A problémám már az hogy a gép van hogy csak úgy leáll gyanítom hogy túl melegszik. (a tápegységből enyhe sercegés hallatszik néha) Ebből gyanítom hogy ez is gallyra ment. Most egy álló ventilátor van még pluszba ami oldalba küldi a gépet, ezzel is egy kis plusz hűtést biztosítva. (így még nem állt le)

Kérlek ne szidjatok, nem értek hozzá, de gyorsan tanulok.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

2014. jan. 28. 13:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ha esetleg tápot is akarnál cserélni..:

8-10 ezer körül:

FSP 350 APN

FSP Hexa 400

Seasonic SS350-ET

10-14 ezer között:

Chieftec CTG-400/450/500

Corsair CX430

XFX Pro 450

Coolermaster G500

14-18 ezer közt:

FSP Raider 550

Coolermaster GX550

XFX Pro 550

Efölött meg már határ a csillagos ég...

2014. jan. 28. 14:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha csak pici az áramingadozás, és aktív PFC van a tápban, akkor minimális befektetéssel megnövelheted az áthidalható időt. Szedd szét a tápod, és szűrőkondenzátorok lábára forrasz egy-egy vastag kábelt, majd a kábelt vezesd ki a tápból, és forrasz a végükre vagy 10-20 ezer mikrofarados, vagy nagyobb kondenzátort az eredeti kondik polaritásának megfelelően. Ez kb 2000 ft-ból kijön. Az áthidalható idő a géped fogyasztásától, és a beépített plusz szűrőkondik össz kapacitásától függ. Akár 5 másodperces áramszünetet is kihúzhat.
2014. jan. 28. 15:48
 13/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, és a sgeítséget! Úgy néz ki ezt a tápot választom:

[link]

2014. jan. 28. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!