Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gépház helyes hűtése, hogyan?

Gépház helyes hűtése, hogyan?

Figyelt kérdés

Szóval adott egy ilyen gépház:

[link]

Tudom hogy ez nem éppen egy jó ház és akkor enyhén fogalmaztam, de ingyen kaptam teljesen újonnan.

Szóval a ventilátorok helye:

1x8cm hátul

2x8cm a gép alján

1x8cm a gép azon oldalán amit az alaplap fed

Se elől, se fölül, sem pedig azon az oldalon nincs hely kihagyva amit le lehet szedni hogy "babráljunk" a géppel.

Ilyen esetben hogy helyezzem el a ventiket?

Úgy gondoltam a hátsó kifele fujja a meleget mig a 2 alsó felfele fújja a gépet. Ez igy megfelelő megoldás?

Valamint az egyik alsó ventilátor a videókártyát fújná telibe de azon oldalát amelyiken a saját VGA ventije is van. Ez problémát jelent?

2014. jan. 27. 15:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Legjobb megoldás, leszeded az oldalát a háznak és hagyod úgy. :) Nekem még jobban is tetszik, mivel szépen néz ki a tuninghűtő és 2 slotos VGA. Azért is praktikus, mert rögtön látod, ha valami porosodik, autómatikusan tisztítani fogod.
2014. jan. 27. 16:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Le van véve az oldala, főként mert az UV bevilágítja és szép de emellett szeretném bele rakni az a 3 ventilátort amit felsoroltam.
2014. jan. 27. 16:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Hülyeség leszedni. Pont, hogy romlik az levegő áramlása. A porosodás meg no comment... úgy még akkor is száll be a por, ha nem megy a gép. Két havonta meg benézhetsz a házba, hogy mi porosodik, nem kell azt minden nap nézegetni.
2014. jan. 27. 16:35
 4/7 anonim ***** válasza:
8 cm-es ventikkel az a baj, hogy irdatlan hangosak, szabályozni sem nagyon lehet őket, mert olyan kicsi amperrel mennek, hogy búgni kezdenek a szabályzástól. A gép oldala ne legyen levéve, mert porosodik. Nekem is le van véve, mert túl nagy a cpu hűtője, nem fér fel, de nem is egészséges így. Azt kell mindig figyelembe venni, hogy a meleg felfelé áramlik, szóval fent kifelé fújjon, lent pedig befelé.
2014. jan. 27. 16:47
 5/7 A kérdező kommentje:

utolsó:

Az értem, eddig megvan a tudásom utána néztem. Csak az én esetemben Felül nincs venti hely. sem elől

Csak alul 2 és hátul 1. Ezért volt a kérdés hogy jólesz e neki ha alulról fúj 2 felfele, hátul pedig kifele.

Valamint az nem baj e a VGA-nak amit fentebb leírtam.

2014. jan. 27. 17:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Közvetlenül fújatod a vga-t porszűrő nélkül, 3 hét alatt berakodik.

Igazából egy 5000 ft-os háztól ne várj el szellőzést, mint olyat, csak arra van, hogy az alkatrészek ne az asztalon legyenek szétszórva, semmi másra nem jó.

2014. jan. 27. 17:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Annyira oda vannak a porosodással néhányan, mivan ha pl hetente kiporolja és letisztitja a ventiket valaki? Mert én levettem az oldalát és ezt teszem.. kb hetente kicsit megtisztogatom 5-10 perc és ennyi :) nyáron meg egy ventivel fújok rá oldalról és elég szépen le is megy a hőmérséklet :)
2017. nov. 26. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!