Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van nekem egy sapphire R9...

Needles kérdése:

Van nekem egy sapphire R9 270X 2GB VaporX-es vga kártyám és ennek a tuningolásást vagyis a húzását szeretném megoldani sapphire trixx vagy egyéb programmal részletes leírás kellene mit hogyan menyivel kel növelni hogy + fps nyerjek?

Figyelt kérdés

2014. jan. 26. 21:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Én MSI afterburnert használok ( lényegtelen, hogy sapphire a kártyád, nekem Powercolor ). A lényeg nem túl bonyolult: elkezded szépen, mondjuk 50mhz-enként emelni a GPU órajelét, majd minden egyes emelésnél futtatsz egy furmark tesztet kb. 5 percig ( furmark letölthető. Ingyenes), ha nem hibázik/fagy a kártya folytatod 50mhz-ekkel, mellette figyeled a hőmérsékletet is. Ugyanezt csinálod a memóriáknál. Alapfeszültségen, ha kihoztad a maximumot, feszültség emeléssel lehet további teljesítményt nyerni, de az már veszélyesebb móka ( szintén msi afterburner képes rá )
2014. jan. 27. 01:09
 2/2 anonim ***** válasza:
Kezdőknek nem javasolt a feszültség emelés, próbáld kihozni belőle a maximumot alapon volton. Továbbá egyszerre csak egy dolgot emelj (vagy a gpu vagy a vram órajelét) mert különben nem fogod tudni ha hibázik a kari hogy melyik miatt van. És igen a legfontosabb hozzávaló az OC-hoz a türelem. Apró lépésekkel teszteléssel. Az előttem szóló furmarkot javasolt, én inkább egy játékot javasolnék a teszteléshez, az biztosan megmutatja ha instabil, a benchmark programok nem mindig (pl. nálam volt olyan, hogy furmark lement 10 percet hiba nélkül, cysis 3-ban meg 2 perc után összeomlott). Így legalább élvezetes marad a tesztelés.
2014. jan. 27. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!