Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez túlterhelés elleni védelem...

Ez túlterhelés elleni védelem lenne?

Figyelt kérdés
Tegnap este történt hogy a gépem igazából is megerőltettem. Persze számitottam rá hogy a tápegységben nincs elég amper, de ami történt az váratlanul ért. Hattalmas durrogás, villanás és égett műanyag szag. Nem is kellet több, a gépet azonnal a műtöre fektettem. Először a processzort szabaditottam ki, hogy ellenörizhessem nem-e vált egyé az alaplap, hála égnek nem. :) A szag forrása ugyancsak a tápegység volt. Azonnal szétkaptam kiváncsi voltam mennyire éget szét. De semennyire! Nah jó itt akkor gondolkodoba estem hogy honnan jött a fény és zaj. Ismét az orrom vettem elő. Az alaptest helyet a burkolat oldalán lévő bigyó emlékeztetett legjobban rá. Szemügyre vételeztem mi is ez: 2 pin csatlakozik a táp nyákra belselyében 2 tekersz ami a legvégén összekötve. Tipus szám is van rajta uu32x14.5 250w qx, de az internet nem segített rajtam. A másik szobában mikor az én gépem durrogot elment a tv egy pillanatra. Ez valami túlterhelés elleni védelem lenne vagy mi?

2014. jan. 25. 10:32
 1/4 anonim ***** válasza:

A védelemnek nincs szaga.

Ha nem hiányzik egy lakástűz akkor lecseréled.

2014. jan. 25. 11:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Nekem úgy tűnik mintha 250wattnál átkötne mivel a 3 és az 5 Voltos szál max kimenete 240watt. Azelött semmi baja nemvolt. Régen csinált ilyet, mikor menetközben zárlatot okoztam vele, de az után mái napig használtam kb 3 évet. Szerintem mostis beindulna de nem merem vissza dugni mivel openair házam van és ez már sokként ért. :D
2014. jan. 25. 11:31
 3/4 anonim ***** válasza:
ez nem túlterhelés elleni védelem hanem tönkrement a tápod
2014. jan. 25. 15:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Ahan, csak egy a baj, kiprobáltam és még mindig oké. Inkább az érdekelne mi az a 250w szutyok benne. Mert tuti az csinálta megnéztem egy másik tápot amiben nincs ilyen, de a hely medvan hozzá. Az azt írja hogy oda a PFC jön, de ezt valahogy kétlem.
2014. jan. 26. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!