Alaplapi ELEM csere után Windows miért nem tud elindulni?
Pc-ről van szó, és észrevettem, hogy áramtalanítás után elszáll a dátum mindig. Kiszedtem a kis elemet, elvittem a számtech boltba, ott megmérte az elemet, és mondta hogy valóban az adta meg magát. Adott egy újat, .s amikor itthon beteszem, nem tud elindulni a Windows. Bejön a kezdő töltőképernyő, de mielőtt a Windows zászló összeállna, kiírja hogy nem tud elindulni a Windows. Felajánlja a rendszerjavítást, de amikor azt is elvégzi, semmilyen javítani való hibát nem talál. Mi lehet a gond? Hogy lehetne megoldani?
Egy Win reinstall megoldaná a gondot? Fölöslegesen azért nem akarom újratelepíteni, ha van más megoldás is.
A BIOS-t újra be kell állítani úgy, ahogy az operációs rendszer telepítésekor volt.
A merevlemezt érdemes először megnézni, és visszaállítani vagy Native IDE vagy AHCI módra.
Hát ez remek, nem tudom hogy pontosan hogy volt beállítva a Win telepítésekor, kb 2 éve... :S
Akkor marad az újratelepítés? :S
A merevlemez beállítás hol található meg pontosabban, amit írtál?
Bioson belül megvannak a beállítások, de ott rengeteg minden van.
A legtöbb klasszikus BIOS-ban a Native IDE az alapértelmezett. Ahol ezt látod, oda görgetsz. Nyomsz egy enter-t és kiválasztod az AHCI-t ismét egy enterrel. Aztán F10-el mentés Yes-re enter. És újraindul.
De ha pontosan megadod az alaplap típusát, egyszerűbb a válaszolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!