Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplapi ELEM csere után...

Alaplapi ELEM csere után Windows miért nem tud elindulni?

Figyelt kérdés

Pc-ről van szó, és észrevettem, hogy áramtalanítás után elszáll a dátum mindig. Kiszedtem a kis elemet, elvittem a számtech boltba, ott megmérte az elemet, és mondta hogy valóban az adta meg magát. Adott egy újat, .s amikor itthon beteszem, nem tud elindulni a Windows. Bejön a kezdő töltőképernyő, de mielőtt a Windows zászló összeállna, kiírja hogy nem tud elindulni a Windows. Felajánlja a rendszerjavítást, de amikor azt is elvégzi, semmilyen javítani való hibát nem talál. Mi lehet a gond? Hogy lehetne megoldani?

Egy Win reinstall megoldaná a gondot? Fölöslegesen azért nem akarom újratelepíteni, ha van más megoldás is.

2014. jan. 25. 09:45
 1/6 anonim ***** válasza:

A BIOS-t újra be kell állítani úgy, ahogy az operációs rendszer telepítésekor volt.

A merevlemezt érdemes először megnézni, és visszaállítani vagy Native IDE vagy AHCI módra.

2014. jan. 25. 09:52
 2/6 A kérdező kommentje:

Hát ez remek, nem tudom hogy pontosan hogy volt beállítva a Win telepítésekor, kb 2 éve... :S

Akkor marad az újratelepítés? :S

2014. jan. 25. 09:56
 3/6 A kérdező kommentje:

A merevlemez beállítás hol található meg pontosabban, amit írtál?

Bioson belül megvannak a beállítások, de ott rengeteg minden van.

2014. jan. 25. 09:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát akkor win restart lesz, ha senki semmit nem tud tanácsolni... :/
2014. jan. 25. 13:47
 5/6 anonim ***** válasza:
a biosban találod a fent említett beállítást
2014. jan. 25. 15:24
 6/6 anonim ***** válasza:

A legtöbb klasszikus BIOS-ban a Native IDE az alapértelmezett. Ahol ezt látod, oda görgetsz. Nyomsz egy enter-t és kiválasztod az AHCI-t ismét egy enterrel. Aztán F10-el mentés Yes-re enter. És újraindul.

De ha pontosan megadod az alaplap típusát, egyszerűbb a válaszolás.

2014. jan. 26. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!