Ezek az értékek jók? És mit jelentenek ( Aida64 GpGPU )?
2014. jan. 24. 16:53
1/5 anonim válasza:
Ezek az értékek nem sokat jelentenek egy átlag felhasználónak. A GPGPU teszt esetleg azért lehet érdekes, mert bizonyos sok szálra bontható feladatok gyorsabban hajthatók végre egy modern GPU-n, mint egy CPU-n. Persze ettől még a GPU nem képes a CPU helyére lépni, de remekül kiegészíthetik egymást általános célú felhasználásoknál és erre vannak is gyakorlati lehetőségek is. A CPU+GPU szorosabb kapcsolata és a heterogén programozhatósága céljából születtek meg az APU egységek. A GPGPU kifejezés is az "általános célú számítás grafikus végrehajtó egységen" angol rövidítése (general purpose computing on graphics processing unit).
2/5 A kérdező kommentje:
Szóval lényegében nekem ez semmit nem jelent. :) Köszönöm a választ.
2014. jan. 24. 20:39
3/5 anonim válasza:
Hát igen sokat nem nagyon lehet ezekkel a számokkal kezdeni esetleg össze lehet hasonlítani más hardverekkel. Ha minden igaz a teszt OpenCL kódokat használ, ebben az AMD GCN architektúrája elég erős. A CPU teszt csak informálisan van feltűntetve és az nem OpenCL-ben fut, de erősen optimalizált natív 64 bites kódokat használ. Összehasonlításra tudok dobni pár értéket, mert itthon lemértem az én és a feleségem gépét:
:)
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy megosztottad velem. Rájöttem, hogy meg kéne pörgetni a CPU-mat :), a kártyámmal elégedett vagyok.
2014. jan. 25. 13:58
5/5 anonim válasza:
Én is elégedett vagyok a gépemmel és ez a lényeg! Persze szeretek fejlesztgetni meg benchmarkolni, de xcsak egy kis kíváncsiság vezérel, alapvetően 80%-ban csak netezek meg egyéb alap dolgokat csinálok a géppel. A maradék 20% az játék.
Nyomtam egy kis tuningot is (A GPU-t rosszul írja, mert az 1GHz-en ment!):
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!