Voltam pajzsmirigy vizsgálaton. Mit jelentenek ezek az értékek?
A TSH 1,14 az FT3 6,1 az FT4 14,3, az isthmusom 4mm és még van egy olyan a papíron, hogy nem-toxikus diffúz golyva. Ezek mit jelentenek?Sajnos nem én mentem el a papírokért, így nem tudom mit mondott pontosan az orvos ezekről.
16/L
A pajzsmirigyed egy endokrin szerv. Ezen értékek mind a pajzsmirigyed működésével kapcsolatosak. A TSH egy az agyalapi mirigy-ben termelődő hormon, ami serkenti a pajzsmirigyed, nevezetesen a T3(trijódtironin), T4(tiroxin) értékek termelését. Na most a TSH-d alapból alacsony, elég alacsony. Ennek következtében logikus, hogy a másik két érték is alacsony plazma szinten. Az egésznek a lényege, hogy pajzsmirigy alul működés egyértelmű jelenléte bizonyosodott be. Ne tessék megijedni, a pajzsmirigy nagyon fontos szerv, de az alul működést még mindig könnyebb kezelni, mint a túlműködését. Pl. ha ennek szervi oka nincs, egyszerűen jódozott só bevitelének növelésével, de akár tablettás serkentő, illetve hormonkészítmények adásával is.
Üdv!
A pajzs mirigy két lebenyből áll, a két lebenyt egy kis "híd" köti köti össze, ennek a latin neve az isthmus, ami nálad 4 mm-es. Ez a pajzsmirigy anatómiájára utaló adat és nem a működésére, gondolom, hogy a pajzsmirigy UH leleteden olvastad.
Nem toxikus diffus golyva: a pajzsmirigy szövete egyenletesen meg van nagyobbodva, a lényeg, hogy nincs benne göb. A nem toxikus a diagnózisban pedig a működésére utal, nincs túl működés.
Az eredményeid jók, kezelést nem igényel.
/ igaz a mértékegységeket nem írtad le, de szerintem ugyan azt használják mint a mi laborunk, mert arányaiban jók az értékek. /
Gondolom gyógyszert nem írt fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!