Miért kevesebb a hely egy USB-s HDD-n?
465 GB-os a HDD-m. Ha mindent kijelölök benne és tulajdonságok, 137 GB-ot ír. Ám kívül a win intézőben 205 GB foglalt és 260 GB szabadot ír. Tény, hogy sok-sok gépbe dugdosom és nagyon sokat használom, de azok a gépek biztos nem vírusosak, mert jól ismerem őket. $RECYCLE.BIN mappa üres. Igazából volt benne 4 GB, de az nem számottevő. A $System Volume Information-ben nem tudom mi lehet, nem enged hozzáférést, ezért hagytam.
Hol lehet akkor "elveszve" az a 68 GB?? Ha C cleaner-rel üres terület törlésére megyek az jó?
Nézd csak meg jobban azt a system volume information mappát...
jobbklikk/tulajdonságok/biztonság/felh.szerkesztése/hozzáadás/saját felh. neved beírod, OK, módosítás bepipál, OK, OK, majd megnézed a tartalmát
Először is a HDD-re feltüntetett adatok nagyon érdekesek. Ott az 1000-es váltószámot használják, a számítógép pedig a számítástechnikában használatos 1024-est. (1024 KB = 1 MB)
De ettől függetlenül is, Valószínű, hogy az elvileg szabad területből egy rész (általában 10%) le van foglalva lomtárnak. Tehát a ténylegesen foglalt területhez ez még hozzájön, mint (le)foglalt terület. Ezenkívül esetleg lehetnek még rejtett fájlok is, amik szintén helyet foglalnak. Aztán a HDD működtetéséhez is fenntart valamennyi helyet, az is foglalt.
Szóval nem tulajdonképpen nem veszett el hely, csak érdekesen számol a gép, hát még a gyártók!
Lajos54
Ezért írtam már eleve 465 GB-ot, ugyanis a gyártók szerint az 500 GB. Valójában kb. 500 milliárd bájt és azt 1024^3-bel osztani 465 jön ki. Valóban. Ez egy elég hülye húzás szerintem a gyártók részéről, hiszen minél nagyobb a hdd, annál nagyobb is a "veszteség". Pl. egy 2 TB-os hdd-nél már ~190 GB-tal húznak le... mármint azt, aki arra számít, hogy neki majd otthon jó kis 2048 GB-os vinyója lesz. Legelőször még az első gépemnél én is meglepődtem, mikor 160 helyett 149-et írt.
Pololi Béla
Megpróbálok magamnak jogosultságot osztani. Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!