Lenovo IdeaPad B590 kijelző, WiFi tapasztalatok?
Nekem g580-om van. A kijelzővel semmi baj nincs, sőt, az előző ASUS-omnak sokkal gyengébb volt a fényereje. A wifi kártyájával sincs baj, de pl a Linux támogatottsága nem a legfaszább, kellett vele szenvednem egy sort, mire működésre bírtam, de elvileg már fejleszti rá a Debian közösség a jól működő drivert.
Egyébként nagyon jó kis gép, 100k-ért vettem és ahhoz képest masszív anyagból van, közepes hardware van benne.
Köszönöm a válaszodat kedves Csxeba!
Sajnos a Te géped [G580] és az általam kinézett B590 nem azonos kijelzővel rendelkezik: a G580 fényes, míg a B590 matt kijelzőt kapott. Sajnos a két konfig WiFije is különbözik: a G580-ban egy Atheros, míg a B590 egy Broadcom 43142 található, s ez utóbbiról sok rosszat olvastam más konfigok kapcsán, s az érdekelt volna, hogy a legújabb B590-es sorozatban már vajon orvosolták-e a betegségeit. Még egyszer köszönöm a válaszodat!
Röviden: szar
Hosszabban: nem támogatott (linux), instabil, hol felkapcsolódik a távolabbi AP-kra hol nem, egyik driverrel működik, de csak ha mellette van egy okostelefon (azaz egy másik bekapcsolt wifi), másik driverrel látszólag random tüskeszerűen kapja a wifi jelet, de legalább megy.
Windowson kevésbé vészes.
Fenébe akkor... Ma megvettem a gépet, de csak holnap tudom kipróbálni... :S Az egyik honlap szerint, lehet, a B590-ben valamilyen Intel Centrino WiFi van, de arról meg még több rosszat olvastam, mint erről a Broadcom-ról... :S Akkor lehet, jövő héten megyek sticket venni hozzá :(
Majd elfelejtettem itt bánatomban megköszönni a válaszodat: nagyon szépen köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!