Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lenovo IdeaPad B590 kijelző,...

Lenovo IdeaPad B590 kijelző, WiFi tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Külföldi oldalakon savazzák a kijelző fényerejét, olvashatóságát, ezzel kapcsolatosan ki mit tapasztalt a fenti sorozat esetén? A WiFi-ről sem zengnek dicshimnuszokat, ha valakinek van ilyen gépe, találkozott már ilyen géppel, legyen szíves ossza meg a tapasztalatait! [Minden tapasztalt előnye hátránya érdekel e sorozatnak!] Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. jan. 21. 00:36
 1/8 Csxeba ***** válasza:

Nekem g580-om van. A kijelzővel semmi baj nincs, sőt, az előző ASUS-omnak sokkal gyengébb volt a fényereje. A wifi kártyájával sincs baj, de pl a Linux támogatottsága nem a legfaszább, kellett vele szenvednem egy sort, mire működésre bírtam, de elvileg már fejleszti rá a Debian közösség a jól működő drivert.

Egyébként nagyon jó kis gép, 100k-ért vettem és ahhoz képest masszív anyagból van, közepes hardware van benne.

2014. jan. 21. 09:26
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat kedves Csxeba!

Sajnos a Te géped [G580] és az általam kinézett B590 nem azonos kijelzővel rendelkezik: a G580 fényes, míg a B590 matt kijelzőt kapott. Sajnos a két konfig WiFije is különbözik: a G580-ban egy Atheros, míg a B590 egy Broadcom 43142 található, s ez utóbbiról sok rosszat olvastam más konfigok kapcsán, s az érdekelt volna, hogy a legújabb B590-es sorozatban már vajon orvosolták-e a betegségeit. Még egyszer köszönöm a válaszodat!

2014. jan. 21. 15:01
 3/8 Csxeba ***** válasza:
Az enyémben broadcom 4313 van
2014. jan. 21. 15:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Akkor engem félreinformáltak a weblapok :) Mik a tapasztalataid a WiFi jelfogásával, stabilitásával?
2014. jan. 21. 15:38
 5/8 Csxeba ***** válasza:

Röviden: szar

Hosszabban: nem támogatott (linux), instabil, hol felkapcsolódik a távolabbi AP-kra hol nem, egyik driverrel működik, de csak ha mellette van egy okostelefon (azaz egy másik bekapcsolt wifi), másik driverrel látszólag random tüskeszerűen kapja a wifi jelet, de legalább megy.

Windowson kevésbé vészes.

2014. jan. 23. 13:04
 6/8 A kérdező kommentje:

Fenébe akkor... Ma megvettem a gépet, de csak holnap tudom kipróbálni... :S Az egyik honlap szerint, lehet, a B590-ben valamilyen Intel Centrino WiFi van, de arról meg még több rosszat olvastam, mint erről a Broadcom-ról... :S Akkor lehet, jövő héten megyek sticket venni hozzá :(

Majd elfelejtettem itt bánatomban megköszönni a válaszodat: nagyon szépen köszönöm!

2014. jan. 23. 22:22
 7/8 Csxeba ***** válasza:
Miért kell stick? Csak akkor lesz észrevehető a wifi problémád, ha nem windowst használsz, vagy pl wifi hackelős dolgokkal foglalkozol.
2014. jan. 24. 11:51
 8/8 A kérdező kommentje:
Nos, megvettem, beüzemeltem. Kiderült, hogy a sok helyen található leírással ellentétben Intel Centrino Wireless N 2230 van benne. Erről is több a negatív vélemény a neten, mint a pozitív, de nálam eddig hibátlanul működik. A kijelzője szerintem több, mint vállalható: szép színek, jó fényerő, és a mattsága csak a hab a tortán. A készülék egyetlen problémás része számomra a touchpad, aminek bizonyos része szinte teljesen érzéketlen, s a többi sem végzi tökéletesen a dolgát. Valamint a gép összeszerelési minősége sem a legkiemelkedőbb... De amire és ahogyan használom, arra és úgy tökéletes.
2014. jan. 25. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!