A gépem tavaly lett felújítva. Minden ki lett cserélve, kivéve a tápegység. Főleg bekapcsolásnál hangos, de annyira, hogy az elviselhetetlen. Van, hogy lefogom fél percre mert annyira idegesít. Apukámmal próbáltuk már kicsit halkítani, de mihelyst a csavarokat kicsavarjuk, nem forog tovább. Ha becsavarjuk, meg olyan, mintha valami az útjában lenne, szorítaná, kattog. Egy régi, noname tápról van szó.
Kérdésem: Mivel lehetne halkítani, milyen eszközökkel úgy, hogy lehetőleg ne kelljen újat venni.
És ha kicsit is átgondolod hogy mire jó a csavarlazító, akkor rájössz hogy miért olajat szoktak oda csöppenteni.
Viszont ha megbsz a tápban a magasfesz. akkor nem fogsz ilyeneket szétszedegetni többet.
2014. jan. 20. 14:05
12/17 anonim válasza:
Nekem erről a csavarlazítós témáról eszembejutott egy igen okos ismerősöm aki így próbálta orvosolni a zörgő ventiket. miután sikerült neki a folyamat hozta is hozzám azonnal mert eláztatta az összes hardvert a WD40. Természetesen a gép kuka lett mivel az olajozottan működő ventiken kívül semmi nem működött többé :) így rájött hogy olcsóbb 1 alkatrészt lecserélni mint új gépet venni
2014. jan. 20. 17:41
13/17 anonim válasza:
Azt alairom hogy megvaghatja az aram, de a wd-40 trukk mukodik. Nem kell egy litert belefujni. Hanem par mikrocseppet.
2014. jan. 22. 02:02
14/17 anonim válasza:
Amúgy a WD-40 simán jó ilyenre. Az nem vezeti az áramot, szóval ha netán véletlenül hülye voltál, és belefújtál egy litert, akkor sem lesz semmi baja a gépnek. Nem szabad, hogy zárlatot okozzon, mert az olaj nem vezeti az áramot. Van olyan gép, ami olajteknőben úszik, és semmi baja nincs, keressetek rá :D Ez a hűtése...
2014. jan. 22. 14:24
15/17 anonim válasza:
Akkor nem tudom mit fújt bele. nem voltam ott. de lényegében tele folt az alaplap vele valami olaj szerű cucc minden esetre a gépnek kakukk lett
2014. jan. 22. 20:23
16/17 anonim válasza:
Mondjuk jó nagy ész kell ahhoz, hogy ennyit belefújj... Szerintem ez nem a módszer hibája :D
2014. jan. 22. 22:00
17/17 A kérdező kommentje:
Na, fogtam magam, kiszereltem a tápot, felnyitottam, kiszedtem a port. Megnéztem a venti hátulját, egy dióda hozzáért egy picit és az akadályozta a normális forgásban.
Úgyhogy, köszönöm szépen a segítséget, megoldódott a probléma. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!