Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért ilyen k**va hangos a...

Miért ilyen k**va hangos a tápom? Többi lent.

Figyelt kérdés

A gépem tavaly lett felújítva. Minden ki lett cserélve, kivéve a tápegység. Főleg bekapcsolásnál hangos, de annyira, hogy az elviselhetetlen. Van, hogy lefogom fél percre mert annyira idegesít. Apukámmal próbáltuk már kicsit halkítani, de mihelyst a csavarokat kicsavarjuk, nem forog tovább. Ha becsavarjuk, meg olyan, mintha valami az útjában lenne, szorítaná, kattog. Egy régi, noname tápról van szó.

Kérdésem: Mivel lehetne halkítani, milyen eszközökkel úgy, hogy lehetőleg ne kelljen újat venni.

2014. jan. 19. 14:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Kikopott benne a csapágy. új tápot kellene venni főként hogy noname
2014. jan. 19. 14:24
 2/17 anonim ***** válasza:
Inkább költs egy normális tápra, mert utánna a full gépet bszhatod mint egy prostit.
2014. jan. 19. 14:24
 3/17 anonim ***** válasza:
Új táp. Noname tápra nem érdemes már költeni.
2014. jan. 19. 14:25
 4/17 anonim ***** válasza:
Nem muszáj új tápot venni, elég ha a ventillátorát kicserélitek.Vaterán százszám lehet ilyesmit kapni, bár egy új még biztosabb. De először a táp belsejében nézzetek szét, mi az ami hozzáér a ventihez, azt meg kell szüntetni, lehet hogy csak ennyi baj van. (burkolatot leszedni, belső huzalokat szemügyre venni)
2014. jan. 19. 14:29
 5/17 A kérdező kommentje:
És nincsenek olyan eszközök, amelyekkel lehalkítható?
2014. jan. 19. 14:30
 6/17 A kérdező kommentje:
4. válaszoló? Hogy tudnám szétszedni?
2014. jan. 19. 14:32
 7/17 anonim ***** válasza:
# 4 Ne haragudj de ha a kérdezőnek arról sincs fogalma hogy mi zörög egy tápegységben akkor nem bíztatnám arra hogy nagyfeszültégű tápegységben turkáljon
2014. jan. 19. 14:44
 8/17 anonim ***** válasza:

Jó, visszavonom a javaslatom, a szám.gép szerelő szakiknak is meg kell élni v.miből, igaz!

Mindenesetre egy esetleg évek óta jól üzemelő (akár noname) tápot azért kidobni mert zörög a ventije... hááát...

2014. jan. 19. 16:20
 9/17 anonim válasza:

Én tudok erre egy tippet. Igazából a ventilátor zörgését lehet orvosolni ideig óráig, de akár teljes gyógyulás is várhat rá.

PH!-n olvastam, és nekem működött egy iszonyat zörgő hátsó ventin. Ki kell szedned a ventit, és ha minden igaz, akkor a közepén lesz egy matrica a motor felett. Ha ezt a matricát leszeded, alatta lesz a csapágy. Megfogod és befújsz oda egy kis WD-40-et avagy csavarlazítót. Lehet más márkát is használni. Nekünk valami Prolong vagy mi van, ami csavarlaza. Ne sokat, csak épphogy egy picit! Ettől nekem teljesen totálisan elmúlt a hangja, már vagy 2.5 éve. Most a felső ventit fogom majd kezelésbe venni, mert bekapcsoláskor mint egy kicseszett tehermozdony...

2014. jan. 20. 14:03
 10/17 anonim válasza:
De amúgy lehet én is egy minőségi tápot vennék.. már 7-8-9 ezerért lehet kapni normális, halk és megbízható tápokat.
2014. jan. 20. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!