Miért ilyen k**va hangos a tápom? Többi lent.
A gépem tavaly lett felújítva. Minden ki lett cserélve, kivéve a tápegység. Főleg bekapcsolásnál hangos, de annyira, hogy az elviselhetetlen. Van, hogy lefogom fél percre mert annyira idegesít. Apukámmal próbáltuk már kicsit halkítani, de mihelyst a csavarokat kicsavarjuk, nem forog tovább. Ha becsavarjuk, meg olyan, mintha valami az útjában lenne, szorítaná, kattog. Egy régi, noname tápról van szó.
Kérdésem: Mivel lehetne halkítani, milyen eszközökkel úgy, hogy lehetőleg ne kelljen újat venni.
Jó, visszavonom a javaslatom, a szám.gép szerelő szakiknak is meg kell élni v.miből, igaz!
Mindenesetre egy esetleg évek óta jól üzemelő (akár noname) tápot azért kidobni mert zörög a ventije... hááát...
Én tudok erre egy tippet. Igazából a ventilátor zörgését lehet orvosolni ideig óráig, de akár teljes gyógyulás is várhat rá.
PH!-n olvastam, és nekem működött egy iszonyat zörgő hátsó ventin. Ki kell szedned a ventit, és ha minden igaz, akkor a közepén lesz egy matrica a motor felett. Ha ezt a matricát leszeded, alatta lesz a csapágy. Megfogod és befújsz oda egy kis WD-40-et avagy csavarlazítót. Lehet más márkát is használni. Nekünk valami Prolong vagy mi van, ami csavarlaza. Ne sokat, csak épphogy egy picit! Ettől nekem teljesen totálisan elmúlt a hangja, már vagy 2.5 éve. Most a felső ventit fogom majd kezelésbe venni, mert bekapcsoláskor mint egy kicseszett tehermozdony...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!