Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet másik dedikált videókárt...

Solyom123 kérdése:

Lehet másik dedikált videókártyát forrasztani egy laptopba?

Figyelt kérdés
Egy hülye kérdés de szerintem logikus, és müködhet is..! Ha pl adott egy laptop amiben pl egy Geforce G105M Dedikált vga van, ugye ez rá van az alaplapra ülteve (forrasztva).. ha ezt a chippet egy biztonságos megoldással mint például BGA hibás gépek esetén, a szervízben a chippet le olvasszák az alaplaprol majd ujbol golyozzák stb. de a chipp le olvasztása után nem a gyári chippet hanem mondjuk egy G310M 1gigás videóchippet forrasztanának vissza a G105M helyett? lehetséges ez? Mert különbség nincs a chipp foglalat között elvileg csak a csipp teljesítménye! Lehetséges lenne szerintetek??

2014. jan. 18. 14:36
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
érdekes kérdés nem tudom hogy lehet-e de szerintem olcsóbb egy olyan chippel ellátott lap min az olvasztás chip beszerzése forrasztás díja együtt
2014. jan. 18. 14:46
 2/32 A kérdező kommentje:
hát ha azt vesszük hogy egy BGA hibás laptop javitása 10 ezer és a gyári chippet olvasszák vissza mivel csak fel olvad a régi chipp.. hát sztm veszel egy chippet pl 25 ért plusz a beszerelés még mindig olcsobban jön ki mint hogy veszel egy komoly gamer gépet 200+ért :)
2014. jan. 18. 14:54
 3/32 anonim ***** válasza:
Én saját szememmel láttam ilyet. Megoldható de csak nagyon korlátozottan fejleszthető mert egy videokártya nem csak maga a chip, hanem körülötte vannak még dolgok. Azt tudod rátenni ami hasonló architektúra.
2014. jan. 18. 14:56
 4/32 anonim ***** válasza:
Az kimaradt, hogy a hőre is figyelni kell, az új chip nagyobb teljesítmény több hő, ha nem arra tervezték az adott notebook hűtését folyton túl fog forrósodni.
2014. jan. 18. 14:58
 5/32 A kérdező kommentje:
ahha értem az én laptopom egy Packard Bell Easy note TR85 Geforce G105M 512 vidkarival gondolkodtam hogy érdemes e forrasztanom egy erösebbet bele pl egy Geforce G310M-et. különbség a kettö között hogy a G105M az DDR2 és 500mhz a 310M meg DDR3 és 625MHZ
2014. jan. 18. 15:04
 6/32 anonim ***** válasza:
azt nem tudod belerakni, csak ami tejesen ugyan az és a chip különbözik
2014. jan. 18. 15:09
 7/32 A kérdező kommentje:
magyarul kiveszem a G105M videokártyát és a masik gép G105M-jét meg bele teszem az enyémbe???? ezzel nem jutok elörébb mivel a teljesitménye ugyan az maraqd!
2014. jan. 18. 15:12
 8/32 A kérdező kommentje:
meg a kettö detto uggyan az!
2014. jan. 18. 15:13
 9/32 anonim ***** válasza:

nem érted... tehát vannak videokártyák amiket egy azonos nyák-ra gyártanak. Csak a közepén a chip-et cserélik ki egy másikra. Utána ezt elnevezik mondjuk XX-nek és XX GT-nek. Hogy ez melyik széria azt nem tudom, utána kell nézni. Ezt tudod kicserélni. Nem azt mondtam, hogy ugyanolyat tegyél rá.

Viszont:

1. Nem biztos, hogy találsz másik kompatibilis chip-et

2. Ha találsz nem fogsz bontható notebook-ot találni. Csak ebayről refurbished chip-et amit nem ajánlok, hogy megvegyél mert gázégővel olvasztják le és újraszitázzák rajta a feliratot, hogy újnak nézzen ki.

2014. jan. 18. 15:25
 10/32 anonim ***** válasza:
a G310Mel sem lennél beljebb, az is belépő szintű kártya
2014. jan. 18. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!