Routert hogyan üzemeljek be gyorsan?
"Meguszhatod. Rakotod a routert az internet modemre, bedugod a konnektorba es kesz."
Na persze, beszélj te is hülyeségeket. Ha az internethasználathoz jelszó kell, azt nem fogja a router magától kitalálni. Az olyan szolgáltatók amik dinamikus IP -vel csatlakoznak, eeetleg működhetnek így, mert a dinamikus IP minden router alapbeállítása, de jelszó akkor se lesz a Wi-Fi -n, boldog boldogtalan használhatja aki befogja, még akár személyes adatok is kerülhetnek illetéktelen kezekbe a helyi hálón keresztül.
Kedves Barátaim!
Köszönöm a tanácsokat, most már bátran nekifogok a beüzemeléshez.
"Csapataink harcban állnak!"
Most már nem az a cél, hogy "gyorsan", hanem, hogy "egyáltalán". Volt időm a 110 oldalas Guide elolvasására is.
A #4 által leírtak szerint eljárva sem élemedett fel a TENDA 3G611R+ routerbe dugott Telenor HUAWEI 303 típusú mobilnet stick.
Az ördög tudja azokat a címeket, számokat és neveket, tárcsaszámot, ebfarkot amiket a setup program kér.
No, de mindegy. Már az is jó lenne, ha internet nélkül tudnék a tablet és a laptop között adatot átvinni.
A tableten van Direct Wifi és Hotspot is, vajon ezek mire jók?
Nem vagyok teljesen béna, az op. rendszereket magam telepítettem és konfiguráltam.
Nehogy már ez a pár ezer forintos cucc kifogjon rajtam!
A világmegváltó tanácsokat ELŐRE is köszönöm. (nem voltam úttörő)
Hát 3G/4G router -t valóban kicsit macerásabb beüzemelni. És ez a "csodálatos" kínai gyártó "Tenda" se fogja megkönnyíteni a dolgod.
Elvileg a modemed szereppel a kompatibilitási listán.
Összekötöd a laptopodat és a router LAN1 portját UTP kábellel.
Elindítod a kedvenc böngészőprogramodat, és beírod:
Felhasználónév/jelszó : admin/admin
Belépsz a WAN Medium menübe
WAN medium: 3G WAN
3G Card Type: kiválasztod a modemed típusát
Athentication medod: SIM
Pin code: beírod a pin kódodat
Access Point Name (APN): net
Dial: *99#
Ez után rámész az apply gombra kattintasz. Erre ha szerencséd van a router újraindul majd csatlakozik a netre. Lesz neted a laptopon. A status menübe elellenőrizted.
Utána jön a Wi-Fi beállítás (WLAN settings)
Basic settings:
[x]Enable Wireless (engedélyezed a Wi-Fi -t).
Main SSID: Beírod a Wi-Fi hálózatod nevét (csak angol ABC szóköz nincs).
A többit hagyhatod gyári értéken (Apply)
Security Settings:
Security mode: WPA2 - Personal
Pass Phrase: beírod a jelszavadat (csak angol abc, mehet a speciális karakter is)
A többit hagyhatod alapon.
Apply
Ezzel elvileg kész vagy, így már alap szinted tudod használni a routered.
EZ után már a laptoppal és a tablettel is rá tudsz csatlakozni Wi-Fi -n keresztül is.
Sok sikert!
Köszönöm a részletes instrukciót, máris kipróbálom.
Csak egy pontosítást kérek. Ahhoz, hogy a böngészőt elindíthassam, a mobil stiknek a laptop USB-jében kell lennie.
Melyik az a lépés, amikor a sticket át kell tenni a router USB likába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!