Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem nőtt a wifi hatótáv...

Miért nem nőtt a wifi hatótáv egy sokkal erősebb routerrel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A régi routeremet (NetGear WGR617 v7 (kb 6 éves) lecseréltem egy TP-Link TL-WR1043ND v2.1 -re ami elméletileg fényévekkel jobb mint a Netgear, de valamiért nem tapasztaltam hatótáv növekedést, konfig felületben beállítottam a hatótávot, próbáltam már 450mb-es wifire kapcsolni (speedboost) illetve csatornákat cserélni (bár a közelben 1 wifi van maximum , kertes ház), valami javaslat esetleg?

Nem fémházban lakom és a hatótáv azt úgy értem hogyha a routertől elmegyek 5 méterre akkor már alig érzékelni a jelet (1 fal választ el), de a régivel is ugyanez volt.

Esetleg valami ötlet?

A TP-Link vadonatúj és n-re van állítva a wifi.

2014. jan. 16. 21:21
 1/6 anti paladin ***** válasza:
Próbáltad több kütyüvel is mérni a hatótávot?
2014. jan. 16. 21:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát eddig telefonon csak Wifi Analyzerrel
2014. jan. 16. 21:32
 3/6 anti paladin ***** válasza:

Csak tippelek de lehet, hogy a telefon wi-fi antennái rövidek/vackok/árnyékoltak és emiatt rossz a jelerősség.

Itthon egy (vas)betonfödémen keresztül kb. 4 méter távolságból még kényelmes jelet kapok egy régi huawi telefonra egy borzalmas fostalicska routerről, ezért gyanakodnék a telefonra.

2014. jan. 16. 23:07
 4/6 anonim ***** válasza:

nekem egy TP-Link 5CD1D2-router-em van! és egy Huawei Ascend Y 200 + a Számítógépemben van egy Wi-Fi kártya amivel fogoma jelet! a fal kb 1,5méter vastag lehet! a másik szoba van 6-7 méterre! a gépen általában a jelerősség 3-4 csík (Jó,Erős) Telefonon 4-5 Csík! Ui.:a telón frissítettem az android rendszert 2.3.6-ról 4.4-re!

próbáld meg te is frissíteni! azzal lehet a wi-fi-t antenna eszközt is frissíti (a telódban) és így lehet jobban fogja venni az adást! :)

2014. jan. 16. 23:11
 5/6 P.O.C. ***** válasza:

"Nekem egy TP-Link 5CD1D2-router-em van!"

:D :D :D

Elmehetnél a TP-link -hez fejlesztő mérnöknek. Seperc alatt tolnád kifele az újabbnál újabb modelleket. :D Az nem a típusa, hanem a gyárilag generált Wi-Fi SSID.

2014. jan. 16. 23:35
 6/6 anonim ***** válasza:
tényleg bocsi xddd
2014. jan. 17. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!