Fractal Design ARC Mini R2-nek milyen a hutese?
Egy i5 4670 + R9 280X jol erezne magat benne, vagy egyaltalan gamer konfigot lehet mATX hazba rakni?
Ha igen melyikbe, hogy ne fojon szet?
Szia!
Én is ezen a házon gondolkodom és jó pár tesztet olvastam / néztem meg róla. Ezek alapján elmondhatom, hogy mATX házak közül jelenleg a legjobb és legjobban szerelhető. Mindenképpen építhetsz bele gamer configot, mivel nagyon jó hűtési lehetőségei vannak és teljesen pormentes, elől és felül is porszűrő található.
Ha vízhűtésben gondolkodsz:
Előre: 240 mm-es radiátor (a vékonyabb és a vastagabb is!) befér, de ehhez ki kell venned a HDD tárolókat. Viszont egyet megtarthatsz, ha közvetlenül a táp elé csavarozod. Ha nem használsz vinyót akkor még így is van 2 db SSD rögzítési pont az alaplap mögötti részen. Viszont mérd le jól, hogy előre milyen nagy radiátort szeretnél, mivel lehet, hogy az optikai meghajtó tárolókat is kell majd venned.
Felülre: szintén 240 mm vagy akár 360 mm-es radiátort is tudsz rakni (vékony és vastagabb fajtát is). 360 mm-esnél ugrik az optikai meghajtó is.
Hátra és a ház aljára egy 120 mm-es radiátort tudsz rakni.
Ha nem vízhűtésben gondolkodsz (ahogy én sem), szerintem simán elég előre két 120-as radiátor, hátra 1 db, felülre meg 2 db 140-es. Így, ha rákötöd őket a házon található venti szabályozóra, alacsony fordulaton, halkan is járathatod őket, mégsem lesz meleg odabent.
A proci hűtőnél viszont nagyon figyelj, mert csak 165 mm magas hűtő fér be!
Már csak az a kérdés, hogy mikor lehet kapni itthon a házat, mert megérdeklődtem a disztribútornál, de semmi válasz nem érkezett. Ha tudsz valamit róla, kérlek írj.
ui: itt egy videó a hűtési és egyéb lehetőségekről. Sajnos a nő elég rosszul beszél angol akcentussal, de nagyjából érthető és jól leírja, mit hogy miért :D
http://www.youtube.com/watch?v=_2LVSiN36G8
Remélem tudtam segíteni!
Koszonom valaszt!
Megrendeltem mar a konfigot, elvileg a heten erkezik es majd kiderul milyen a kicsike. :)
Azert neztem ki en is ezt a hazat, mert mATX, meg le van vedve por ellen az egesz haz. Remelem a hutese is rendben lesz.
Azert rendeltem egy Thermalright True Spirit 120M BW Rev. A-t is a biztonsag kedveert. :)
Kosz meg egyszer, ment a zold.
Nagyon szívesen! Örülök, hogy segíthettem.
Akkor nem is volt gondod az nő akcentusával :)
Ma hívtam a disztribútort és azt mondták, hogy 3 havonta érkezik nagyobb árumennyiség, a most érkezőben viszont még nem lesz benne sajnos a ház :( Így valószínűleg tavasz, talán nyár eleje. Nem tudom, hogy kibírom e addig...
Mindenesetre majd írd le a tapasztalataid az építés után.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!