Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fractal Design ARC Mini...

Fractal Design ARC Mini R2-nek milyen a hutese?

Figyelt kérdés

Egy i5 4670 + R9 280X jol erezne magat benne, vagy egyaltalan gamer konfigot lehet mATX hazba rakni?

Ha igen melyikbe, hogy ne fojon szet?

2014. jan. 11. 20:05
 1/6 anonim válasza:

Szia!

Én is ezen a házon gondolkodom és jó pár tesztet olvastam / néztem meg róla. Ezek alapján elmondhatom, hogy mATX házak közül jelenleg a legjobb és legjobban szerelhető. Mindenképpen építhetsz bele gamer configot, mivel nagyon jó hűtési lehetőségei vannak és teljesen pormentes, elől és felül is porszűrő található.

Ha vízhűtésben gondolkodsz:

Előre: 240 mm-es radiátor (a vékonyabb és a vastagabb is!) befér, de ehhez ki kell venned a HDD tárolókat. Viszont egyet megtarthatsz, ha közvetlenül a táp elé csavarozod. Ha nem használsz vinyót akkor még így is van 2 db SSD rögzítési pont az alaplap mögötti részen. Viszont mérd le jól, hogy előre milyen nagy radiátort szeretnél, mivel lehet, hogy az optikai meghajtó tárolókat is kell majd venned.

Felülre: szintén 240 mm vagy akár 360 mm-es radiátort is tudsz rakni (vékony és vastagabb fajtát is). 360 mm-esnél ugrik az optikai meghajtó is.

Hátra és a ház aljára egy 120 mm-es radiátort tudsz rakni.

Ha nem vízhűtésben gondolkodsz (ahogy én sem), szerintem simán elég előre két 120-as radiátor, hátra 1 db, felülre meg 2 db 140-es. Így, ha rákötöd őket a házon található venti szabályozóra, alacsony fordulaton, halkan is járathatod őket, mégsem lesz meleg odabent.

A proci hűtőnél viszont nagyon figyelj, mert csak 165 mm magas hűtő fér be!

Már csak az a kérdés, hogy mikor lehet kapni itthon a házat, mert megérdeklődtem a disztribútornál, de semmi válasz nem érkezett. Ha tudsz valamit róla, kérlek írj.

ui: itt egy videó a hűtési és egyéb lehetőségekről. Sajnos a nő elég rosszul beszél angol akcentussal, de nagyjából érthető és jól leírja, mit hogy miért :D

http://www.youtube.com/watch?v=_2LVSiN36G8

Remélem tudtam segíteni!

2014. jan. 26. 10:33
 2/6 A kérdező kommentje:

Koszonom valaszt!

Megrendeltem mar a konfigot, elvileg a heten erkezik es majd kiderul milyen a kicsike. :)

Azert neztem ki en is ezt a hazat, mert mATX, meg le van vedve por ellen az egesz haz. Remelem a hutese is rendben lesz.

Azert rendeltem egy Thermalright True Spirit 120M BW Rev. A-t is a biztonsag kedveert. :)

Kosz meg egyszer, ment a zold.

2014. jan. 27. 08:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja, nem tudom, hogy Magyarorszagon mikor lesz, mert en Angliaban elek. Ez a haz itt sem volt csak a sima, az R2 ma erkezik be a boltba azert kell varnom a szallitassal.
2014. jan. 27. 08:48
 4/6 anonim válasza:

Nagyon szívesen! Örülök, hogy segíthettem.

Akkor nem is volt gondod az nő akcentusával :)

Ma hívtam a disztribútort és azt mondták, hogy 3 havonta érkezik nagyobb árumennyiség, a most érkezőben viszont még nem lesz benne sajnos a ház :( Így valószínűleg tavasz, talán nyár eleje. Nem tudom, hogy kibírom e addig...

Mindenesetre majd írd le a tapasztalataid az építés után.

Üdv!

2014. jan. 27. 17:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Holnap erkezik minden. De ez lesz az elso gep amit magam rakok ossze, szoval olyan profi beszamolora ne szamits, de irok majd. :)
2014. jan. 28. 09:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Ment a pü!
2014. jan. 30. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!