Meglehet még javítani?
Van egy Fujitsu Siemens Amilo Pi1505 típusú laptopom.
Tegnap a húgom kitépte a töltőnek a kábelét, ami a laptopba volt bedugva. A kábel feje benne maradt a laptopban, s csak a vezetékrésze szakadt le. Ha jól láttam, akkor forrasztva volt(használtam kaptam).
A fejet kihúztam a gépből és a vezetékével együtt átvittem a szomszédba. A faszi elvileg "komálja" az ilyen dolgokat.
Forrasztani nem tudta, mert elromlott a trafója, így a hagyományos "paraszt" megoldással csinálta. A kábel fején volt 2 tű, amibe/amire a kábeleket lehet forrasztani. Na, azokat a tűket szétfeszítette egyesével és beleillesztette a kábelt, összenyomta, egy kis szigetelőszalag rá és készen is volt. Na, de a probléma itt kezdődött. Bedugtam a laptopba, és be se kapcsolt. Még az a LED-se villant fel, ami akkor szokott, mikor bedugom a hálózatba.
Aztán kihúztam, és a csatlakozó része bűzlött. Be se kapcsolt egyébként a laptop meg semmi. Nem reagált semmire.
Na, de kihúztam és már akkor büdös volt ott a csatlakozó részénél. Szétszedtem a laptopot és a csatlakozó részénél volt egy kis fekete, égett rész, ha jól láttam.
És a szag is onnan jött, más nem égett le az alaplapján.
Ilyenkor mi a teendő? Hülye, értelmetlen válaszokat nem kérek. Egyelőre szervizbe nem akarom elvinni.
A szöveg hosszú és lehet, de próbáljátok meg értelmezni.
A válaszokat előre is köszönöm!
Szép napot!
lehet csak az adapter csatlakozója is le van feszítve, lehet a maszek szerviz nem volt megfelelő (pl. nem jót kötött a megfelelő tűhöz)
Lehet komolyabb kár érte az alaplap paneljét...
Vidd szervizbe, ahol van csere adapter, amivel tudják tesztelni, és megfelelő felszereltség, ha esetleg forrasztani is kell.
Szerinte jó helyre volt kötve minden.
Mivel volt egy hosszabb, ami forrasztva volt és volt egy rövidebb is (tű).
Mindent ugyan oda fabrikált vissza. Nem volt még időm elvinni sehova, mivel hétvégén semmi sem volt nyitva.
Én mondom, hogy szétszedtem, de csak egy helyen láttam a leégésnek a nyomát. Pont ott, ahova a csatlakozó van forrasztva. Legalábbis szerintem...
Egyébként a töltő ezelőtt is minden alkalommal, mikor bedugtam, akkor szikrázott. Mármint a villáknál.
Ja és mindig tűz forró volt a dugasz és az adapter része is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!