Miért nem indul be a számítógép?
Figyelt kérdés
neteztem és egyszer csak leállt a gép, azóta be se kapcsol. fel se pörög ventilátor semmi. Megnéztem a gép belsejét és le volt esve az északi hídról a hűtőborda. az Északi híd mehetett tönkre és attól nem kapcsol be a gép? vagy tápegység?2014. jan. 9. 19:45
1/3 anonim válasza:
Nem tudom, mi az az északi híd, de azért a beindulás nem egy bonyolult folyamat. Maga a kapcsoló menjen be rendesen az alaplapba, abba meg az áram.
2/3 A kérdező kommentje:
Én se tudom mi az :D Wikipédián néztem meg. ott a képen az alaplapközepén lévő hűtőborda volt leesve.
2014. jan. 9. 19:55
3/3 tsikatilo válasza:
Általánosságban elmondható, hogy az északi híd kapcsolja össze, "vezérli" cpu- ram- vga és a többi port működését! Hűtés nélkül elképzelhető, (sőt egyenes következmény lehet) hogy tönkremegy, habár jóesetben a (túl)melegedésre fagyással újraindulással figyelmeztetnek a hűtendő hardveregységek. Mivel azóta sem indult újra, "benne van a pakliban," hogy valami meghalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!