Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Chieftec CTG-500-80P 500w TÁP...

Swiper kérdése:

Chieftec CTG-500-80P 500w TÁP VÉLEMÉNYEK?

Figyelt kérdés
Link: [link]
2014. jan. 5. 11:49
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
A döntés a FSP RAIDER 550W-ra esett
2014. jan. 5. 19:33
 22/31 anonim ***** válasza:
58%

"Én tudom, hogy a kérdező az FSP-vel jobban járna,"

Dehogy tudod :) Aki egyetlen nála lévő modell alapján kukáz mindent, az adott típust se ismeri fel és a kategória leghalkabb tápját hangosozza az tényleg tudja. Erre csak annyit, hogy volt már a kezemben 1,5 éves kipurcat Seasonic meg 6 éves működő codegen. Mindenki vegyen kodegent seasonic helyett ezek szerint.

"Az FSPt többen választják, ez látszik az értékelések számából is."

És? Egy itteni régi tag mondásával élnék:

"Anyukád rosszabbul főz mint a McDonalds mert kevesebbet ad el?"

Számtalan oka lehet miért vesznek valamiből többe és az átlag felhasználó(bő 90%) ég azzal sincs tisztába nagy vonalakban mi kell abban a dobozban történni, nem releváns tehát az adat.

"de hidd el, hogy Chieftec CTG-500 táp is ugyan olyan jó mint az FSP Hexa 500w táp."

Jobb. Megkapom sirtec tálalásban kb ugyanazt a belépőszintet csak picit jobban el-el nyúzható 1-1 ággal, csendesebb hűtéssel meg hosszabb kábelekkel.

"Én már itt vagyok egy ideje, és százalék alapján be tudok azonosítani mindenkit nagyrészt."

Igen, szóval minél magasabb a % annál hasznosabb válaszok? Ennyire nem lehetsz naiv. :) Ez lenne az alap felállás, de már ott megbukik, hogy ha valakinek nem tetszőt, de attól független hasznosat ír másvalaki azt valaki egyből lehúzza. Szóval ez "népszerűségi faktor".

2014. jan. 5. 19:36
 23/31 anonim ***** válasza:
25%

És igen, köszönöm a lepontozásokat. Miért nem vagytok képesek elfogadni, hogy nem nektek van igazatok?

Akkor megmondom:

1. Nekem diplomám van, habár ezzell nem szoktam büszkélgetni.

2. A munkahelyemen, én vagyok a szerelő részleg vezetője. Én végzem a papírmunkát.(pcx.hu)

3.Nap mint nap találkozok hardverekkel, legtöbbször tápokkal, mivel azok szoktak leghamarabb tönkremenni. H valaki, én meg tudom mondani, hogy mi a jó, és mi nem.

+1. Szerintem ti még életetekben nem fogtatok ilyen tápot, ha mégis, akkor csak eggyet. Szerintem úgy biztosabban lehet választ mondani, hogy láttál, és fogtál már több tíz, vagy több száz ilyen tápot.

ÉN NEM EGY DARAB TÁP ALAPJÁN MONDOK VÉLEMÉNYT, HANEM SOKRÓL. Van még kérdésetek?

2014. jan. 6. 15:18
 24/31 anonim ***** válasza:
És elnézést kérek a helyesírási hibák miatt. Nemrég jöttem meg a munkából, és elfáradt a kezem.
2014. jan. 6. 15:20
 25/31 anonim ***** válasza:

Azzal, hogy full névtelenül leírsz ennyit, hogy "nekem ez a szakmám" "én ilyeneket naponta látok" "ez jobb és kész" nem lesz még igazad, max nevetségessé teszi magát a "hozzáértő úr", hogy egyetlen érdemi érvet se írt csak a nagyvilágba beszélt.

"A megbízhatóságot keresik az emberek. Ez azt jelenti, hogy inkább megveszi az FSP-t, mert tudja, hogy nagyobb az élettartalma. "

Ezen külön szakadtam. A legnagyobb piaca a hulladék tápoknak van mert az az olcsó és a legtöbben azt keresik. vagyis elnézést a legtöbben egybe gépet vesznek mert nem tudják mi mi fán terem és ebből adódik, hogy az átlag user semmiből se tudja, hogy mi mitől lesz jobb. Vagy dobjunk neki egy olyat, hogy csoport fesz szabályzás meg DC-DC. válasszon, fog tudni? (mondjuk ez esetünkben hülyeség, egyik se DC-DC konverteres)

Én még mindig tartom magam a leírtakhoz, ahogy még magadnak is ellentmondasz a második oldalon az elsővel szemben(van otthon egy ciheftec tápom vs én naponta látok ilyet, én sokról ítélek).

2014. jan. 6. 18:42
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok! Először is had áruljak el egy titkot, én is abba a nagy csapdába estem hogy vegyek valami márkás tápot, megvettem ezt a tápegységet Chieftec CTG-500-80P 500w kb 5 éve, avval a tudattal hogy veszek bele videó kártyát később, hát persze hogy a fra.ncért sem indul el egy videó kártyával sem.

Chieftec egy rakás xar konkrétan.

Egy HD 6750-est nem hajlandó elindítani, sorolom tovább semmilyen videókártyát normálisan nem indít el még egy 9600GT-t sem hajt meg, bedugom indítom a gépet és nem kapok képet hiába van rádugva a monitor a kártyára, kontakthibák kiszűrve. (8600GT-vel kipróbálva a gép, simán ad képet, mert ugye abba nem kell PCI-ex 6pinest rádugni.)

a hatékonyságról meg annyit hogy nekem az 500wattból ha lead 300 wattot akkor talán épp hogy nem száll el a gépem, amiben csak egy ecs alaplap van, 1 winchester, 1 dvd rom, 8gb ram, és core i3-2100 proci.

Más problémák: óránként olyan szépen zakatol mint a vonat,

elkezd kerregni, megütöm alulról elhallgat, aztán megint 1 óra megint mondja a magáét...

Dabason vettem a számtech boltba hát nagy kár volt...(még hogy valami profi márka, egy nagy loxart.)

ajánlatom amit én is kinéztem helyette, FSP Hyper 700Watt (és igen, sajnos vicc, hogy ekkora tápegység kell, hogy elinduljon normálisan a számítógépem.) Miközben már crossfire-re meg SLi-re használ 700Watt-ot.

Ja hogy meg ne kövezzetek.

videó kártyák:

Asus 8600GT 512 MB (jelenleg is ez van bent, megy a monitor is normálisan.)

Asus 9600GT 512 MB (kb 10-15 másodpercig adott képet, aztán leállt a számítógép és többet be se jött a monitoron a kép)

Sapphire HD6750 1GB (megindul a hűtőventilátor, aztán megáll a számítógép, és le is kapcsol) Ennyit a nagy imádott Chieftec-ről.

Ha veszek tápegységet csak FSP-t és abból is a prémiumot meg az Aurumokat.

Hogy meg ne bántódjatok, van más tápom is itthon de mind 300wattos és 420wattos...ezért egyik sem indította el élből a gépet.

2014. okt. 16. 09:43
 27/31 anonim ***** válasza:

# 26

Remélem senkinek nem kell hozzászólásod komikus mivoltára rámutatni.

2014. okt. 18. 17:31
 28/31 anonim ***** válasza:

# 26

Remélem senkinek nem kell hozzászólásod komikus mivoltára rámutatni.

A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.

# 27/27 Időpont 10-18 17:31 Privát üzenet

Örülök hogy ilyen jókat vidulsz...majd ha veled történik hasonló hogy a tápegységed úgy zúg mint a traktor meg állandóan lefagy a géped meg lekapcsol, akkor majd rá jössz, hogy van a Chieftec tápok között is rossz tápegység.

Az meg annyira hidegen hagy hogy te mit tartasz komikusnak, ebből látszik hogy okoskodni tudsz, de válaszolni érdemben a témához már nem. Én leírtam a személyes tapasztalatomat ezzel én befejeztem veled.

Tápegységeket ajánlok: FSP, Corsair, Seasonic

2014. okt. 27. 01:34
 29/31 anonim ***** válasza:

" akkor majd rá jössz, hogy van a Chieftec tápok között is rossz tápegység. "

Vannak, a CTG épp nem az. Vagy azt akarod mondani, hogy hiba bármilyen konstrukcióban előfordul? Egyből más a leányzó fekvése.

Amúgy egyetlen tápegységet se ajánlottál, márkákat írtál.

2014. nov. 1. 13:51
 30/31 anonim ***** válasza:

Már 10 éve Chieftec tápon fut a gépem (gyk: igen, azon amit 10 éve vettem). És semmi baj nincs vele. Szó szerint. A gyári ugye 2 hónap alatt elfüstölt, aztán vettem ezt a Chieftecet, és vígan fut.

PS: a Chieftec védi a legjobban a gépedet a túláramtól stb. ;)

2014. dec. 1. 11:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!