Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Így kell összerakni egy PC-t?

Így kell összerakni egy PC-t?

Figyelt kérdés

Sziasztok, még életemben nem raktam össze és holnap érkezik minden alkatrész, tudom hogy van hozzá kézikönyv, de ha úgy alakul havernál kell összeraknom és ő úgy tudja már rengeteg gépet összeraktam és nem szeretnék beégni előtte az útmutatóval..

Néztem sok videót róla így megpróbálom fejből leírni és javítsatok ki ha valahol elakadnék/rosszul csinálnék valamit.

1. Tápegység rögzítése a csavarokkal

2. Processzor ráhelyezése az alaplapra majd pasztával bekenni, ráilleszteni a hűtőbordát és a ventilátort majd rögzítés.

3. Ramok behelyezése (2x2) DC-be (tehát az első és a harmadik foglalatba ha jól tudom)

4. Alaplap rögzítése a házban

5. Videokártya, merevlemez, optikai meghajtó rögzítése.

6. 12 tűs csatlakozó csatlakoztatása a laphoz

7. Az optikai meghajtónak a HDD nek, a VGA-nak táp csatlakoztatása.

8. SataIII kábel egyik vége az alaplapon található csatlakozóhoz, a másik a HDDbe.

1.: Amit nem nagyon tudok: Optikai meghajtót milyen kábellel kössem az alaplapba és hova? Mert ahogy látom van USB és SATA-s kivitelben is.

2.: A ház bekapcsoló gombját és a házhűtőket hova kell dugni a lapon?

Sokat segítenétek nekem a válaszaitokkal, hisz ti tapasztaltabbak vagytok mint én. :D :)

2014. jan. 5. 00:46
 1/5 Qupkiii ***** válasza:

Szerintem menni fog!

A kézikönyvbe minden le lesz írva.

2014. jan. 5. 00:54
 2/5 sün18 ***** válasza:
Valahogy így, a dvd valszeg sata-s, azt is satabe. Az alaplapon még vannak kis csatlakozok abba a ház kábelei :D De ne aggódj emiatt, nem fogsz beégni ha normális barátról van szó... Mi úgy szoktuk h, muzsika aztán a gép szerelés :)
2014. jan. 5. 00:54
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen SATA-s a DVD, de ezen a lapon nincs sima sata hely, sata III be belemegy fixen?

[link]

2014. jan. 5. 01:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Sata visszafelé kompatibilis.

A ház gombjait érdemes kinézni a kézikönyvből. Persze vannak árulkodó rövidítések a lapon, de menőségből nem érdemes kockára tenni egy alaplapot.

A ventillátorokat érdemes úgy forgatni hogy keringjen a levegő.

2014. jan. 5. 01:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Es miutan kesz biosban mit kell allitani? Valamint olvastam errol a laprol egy olyat hogy ha nincs fent a drivere a proci ventillatora 100%-on megy es nem szabalyozza automatikusan.
2014. jan. 5. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!