Meghalt a gépem - amikor indítom, se csippanások az alaplapból, se a videókariból. Van ötletetek, hogy mi halt meg benne?
Sajna kicserelni egziket se tudom, nincsenek tartalek alkatreszeim, es a kozelben senkinek, akirol tudok.
A gepben egy AMD X4 965 Black Edition CPU van, Radeon HD6870 es az alaplap egy ASUS valami (nem tudom megnezni jelen pillanatban). Egy Corsair 650W-os tap hajtja/hajtotta.
A BIOS-ig nem jut el jelenleg, alaplapi videorol nem tudok...
Keves az info, tudom, de cserealkatreszek hijan nem tudom tesztelni egyiket sem :S
Koszi a valaszokat, ha adhato egyaltalan erdemi ra.
Könnyen lehet, hogy már nagyon elkésett a válasz - de jó lehet legközelebbre.
Ha bekapcsolod a gépet, akkor a tápnak fel kell pörögnie. Ezen belül a táp saját ventilátorának, amit hallani kell és ha a hűtőrácsa közzé kicsi papírt tudsz, akkor annak meg zörögnie.
Ha ez nincs, akkor sem biztos, hogy táp, mert a tápot is az alaplap kapcsolja. Konkrétan rövidre zárja két tápvezetékét, amitől az elindul. (Az kicsit változó, hogy melyiket.)
Ha van zúgás, akkor valami életjelet illene látnod az alaplapon. A legtöbbön van valami LED, de a proci hűtőjét is az alaplap tápolja, azaz forognia kell.
Ha a táp zúg, de az alaplap néma, akkor leginkább a táp rossz - nem állít elő valamilyen feszültséget.
A procinak más feszültség is kell, mint amit a táp lead. Ezt a proci környékén állítják elő. Gyakori hiba, hogy itt valami elektrolitos kondenzátor elsül. Ezek általában hengeres szerkezetek a tetejükön beütött (előgyengített) K-szerű jellel. Ha ezek közt van, amelyiknek erősen púpos a teteje, akkor meg is van a bajod. Habár ilyenkor az alaplap egyet szokott csippanni és tovább nem megy semmi.
Magam táphibára gyanakodnék a leírás alapján.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!