Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Meghalt a gépem - amikor...

Meghalt a gépem - amikor indítom, se csippanások az alaplapból, se a videókariból. Van ötletetek, hogy mi halt meg benne?

Figyelt kérdés
Tegnap éjjel meghalt a gépem. Menet közben lefagyott, semmi reakció semmire (sosem csinált ilyet), majd nem tudtam újraindítani se. A monitor be sem kapcsol, amikor indítom, se csippanások az alaplapból meg a videókariból. A memóriákat megnéztem, kivettem egyenként, hátha valamelyik, de nem. SZóval azok rendben. Van ötletetek, hogy mi halt meg benne? Videókari? Táp? Alaplap? Köszi szépen a választ!

2013. dec. 31. 09:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit gondolsz, ha semmi se történik, mi lehet a baj? Csipogást csak a speaker adhat, az meg az alaplapról kap feszültséget. Vagy a táp, vagy az alaplap döglött meg, kitalálni nem tudjuk helyetted. Nézd meg másik táppal is. Videókari semmiképp, attól még a gépnek fel kell állnia, akár hibaüzenet formájában is. Próbáld meg a monitort az alaplapi csatiba átdugni, de azt se írtad, milyen a géped, integrált a kártya pl?
2013. dec. 31. 10:07
 2/5 A kérdező kommentje:

Sajna kicserelni egziket se tudom, nincsenek tartalek alkatreszeim, es a kozelben senkinek, akirol tudok.

A gepben egy AMD X4 965 Black Edition CPU van, Radeon HD6870 es az alaplap egy ASUS valami (nem tudom megnezni jelen pillanatban). Egy Corsair 650W-os tap hajtja/hajtotta.

A BIOS-ig nem jut el jelenleg, alaplapi videorol nem tudok...

Keves az info, tudom, de cserealkatreszek hijan nem tudom tesztelni egyiket sem :S

Koszi a valaszokat, ha adhato egyaltalan erdemi ra.

2013. dec. 31. 12:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Megfogod és beballagsz a gépeddel egy helyi számtech boltba ahol igaz nem ingyen, de megnézik mi szart be benne.
2013. dec. 31. 12:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van, termeszetesen ez fog tortenni, csak eppen ma szilveszter van, holnap ujev napja, es ilyenkor nincs nyitva semmilyen szakbolt. En pedig addig is szivesen olvasnek hasznos valaszokat, hiszen ezert jott letre ez a forum :)
2013. dec. 31. 13:16
 5/5 anonim válasza:

Könnyen lehet, hogy már nagyon elkésett a válasz - de jó lehet legközelebbre.

Ha bekapcsolod a gépet, akkor a tápnak fel kell pörögnie. Ezen belül a táp saját ventilátorának, amit hallani kell és ha a hűtőrácsa közzé kicsi papírt tudsz, akkor annak meg zörögnie.

Ha ez nincs, akkor sem biztos, hogy táp, mert a tápot is az alaplap kapcsolja. Konkrétan rövidre zárja két tápvezetékét, amitől az elindul. (Az kicsit változó, hogy melyiket.)

Ha van zúgás, akkor valami életjelet illene látnod az alaplapon. A legtöbbön van valami LED, de a proci hűtőjét is az alaplap tápolja, azaz forognia kell.

Ha a táp zúg, de az alaplap néma, akkor leginkább a táp rossz - nem állít elő valamilyen feszültséget.

A procinak más feszültség is kell, mint amit a táp lead. Ezt a proci környékén állítják elő. Gyakori hiba, hogy itt valami elektrolitos kondenzátor elsül. Ezek általában hengeres szerkezetek a tetejükön beütött (előgyengített) K-szerű jellel. Ha ezek közt van, amelyiknek erősen púpos a teteje, akkor meg is van a bajod. Habár ilyenkor az alaplap egyet szokott csippanni és tovább nem megy semmi.

Magam táphibára gyanakodnék a leírás alapján.

2014. jan. 7. 11:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!