Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi okozhatja még az újraindulá...

Mi okozhatja még az újraindulásos, fagyásos problémát?

Figyelt kérdés

Tehát a helyzet: a számítógép magától újraindul, esetleg (bár ritkábban) kattan egyet a HDD, a kép teljesen megfagy.

Konfig: Asrock 775i945GZ alaplap

Intel Pentium D 3.40 GHz 2magos processzor

Coolermaster hyper tx3 evo processzorhűtő

2x1 gb 800 mhz memória

Sapphire HD 7770 1 gb DDR5 videókártya

az alaplapon 1 púpos kondenzátor volt, a probléma fennáll. Régi 300 wattos codegen tápegység cserélve 400 wattos Kolinkre (szintén nem márkás, de többi gépekben hibátlanul működik), tápkábel szintén cserélve, még mindig fennáll a probléma.

Arra gyanakszom, hogy az elosztó lehet zárlatos, mert mikor más dolgot dugok bele (pl telefontöltő) akkor szikrázik. Ötletek, tapasztalatok?

Köszönöm!

2013. dec. 30. 00:18
 1/8 anonim ***** válasza:
ha a HDD kattan nem gondoltál még arra hogy az lehet a rossz? :) [link] ezzel nézd meg milyen állapotba van :)
2013. dec. 30. 00:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Le van töltve a program, azt írja tökéletesen működik, élettartam 1000+ nap. Viszont azt vettem észre, hogy már egy ideje nem számolja az indulások számát, megakadt 7148nál
2013. dec. 30. 00:31
 3/8 A kérdező kommentje:

viszont egy ilyet írt ki:

A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 716 alkalommal.

2013. dec. 30. 00:32
 4/8 anonim ***** válasza:
esetleg hardver hőmérsékleteket nem szoktál nézni? :) lehet túlmelegszik valami és azért indul újra, esetleg fagy meg
2013. dec. 30. 00:32
 5/8 A kérdező kommentje:
minden hőmérséklet rendben van. HDD most 35° , processzort sem meleg
2013. dec. 30. 01:33
 6/8 anonim ***** válasza:
miért nem próbálod meg akkor másik elosztóval? :), igazából nekem akkor volt ilyen tapasztalatom mikor a tápom volt gyenge és játék közbe esetleg mikor ugye nagyobb terhelés alatt van mert megnő a fogyasztása a hardvereknek akkor ugye újra indult , vagy lefagyott. nekem akkor volt ilyen, de nem tudom hogy neked is ez okozhatja-e a problémát , én azóta vettem bele egy minőségibb tápot és minden oké, dehát fene tudja, szerintem annak a tápnap is azért kellene bírnia, esetleg nincs haverod aki próba erejéig tudna kölcsön adni neked egy jobbat? és megnézni mitcsinált azzal
2013. dec. 30. 02:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Éjszaka volt, nem akartam kinlódni az elosztóval, de most kipróbálom majd azzal. Ha úgy is csinálja akkor esetleg egy tápot kérek kölcsön, köszi a válaszokat :)
2013. dec. 30. 12:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem csak a hosszabbítót cseréltem ki, de átraktam az egész gépet másik szobába. Most már biztos, hogy hardver hiba lesz
2013. dec. 30. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!