Valószínüleg hardver probléma miatt lefagy a gépem, mit tegyek?
A gépembe kb fél éve cseréltem alaplapot, és videó kártyát.A ramot leellenőriztem, nem hibás. Ha újra teszem a Windows-t akkor sose fagy le, de ez csak átmenetileg jó, mert múltok (már az újratett windowsra) leszedtem egy programot (PC Tools Spyware Doctor)és az installásás után kifagyott. Újraindítottam, és az XP betöltése után, az asztal megjelenítésekor szintén befagyott, kb 1 percig lehet bármit csinálni (utána lefagy). Én a merevlemezre, esetleg a tápra gyanakszom. Nem melegszik túl, kiporszívóztam, szóval a por sem lehet a ludas.
Ati sapphire hd 3650 videókari, asrock n68c-gs fx alaplap, DDR2-es ram, összesen 1.5 giga, "Maxtor 6 G160E0 SCSI Disk Device" merevlemez, AMD Athlon 64 3500+ 2.2 Ghz proci.
Leteszteltem a vinyót, a következő válasz érkezett:
- A lemez felületén található 1 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
685 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 2263 alkalommal.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Nincs szükség beavatkozásra. - Szóval szerintem azzal nincs baj.
A Spyware Doctor-t most nem tettem fel, és tegnap óta,(összesen) 3-4 óra használat után, még egyszer sem fagyott le.
A tápot esetleg le lehet valahogy ellenőrizni? Az alaplap tuti nem hibás, még gyári szaga van.
Még annyit elmondanék, hogy mikor meghalt (A Spyware Doctor telepítése után), az újraindulásnál, az XP betöltésekor hallottam egy "puffanó" hangot a hangszóróból (olyan lehetett, mint amikor bedugod a hangszórót, csak sokkal rövidebb. Minden kifagyást ez a hang előzte meg betöltéskor. Ötletek, esetleg?
Köszönöm a válaszotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!