Van egy "Intel Core 2 Quad Q9450"-processzorom és fel szeretném húzni legalább 3. 00GHz-re! Nem találok sehol semmi info-t, anélkül nem szeretnék nagyon elállítani semmit sem. HELP?!
Config:
-GIGABYTE GA-G31M-ES2L *alaplap
-Intel Core 2 Quad Q9450 *processzor
-FSP Hexa 500W *táp (védelemmel ellátva)
-Sapphire Radeon HD7770 OC GHZ Edition *videókártya
-Zeppelin RAM (2x)2GB DDR2/800MHz *memória
G31-ben azt te nem fogod húzni sehová.
Tegyél alá legalább egy P35-ös lapot és akkor menni fog az 3.4-et is egy jobb hűtéssel, EKL ColdTower mondjuk.
Pedig van tuningos leírás több is, illetve ilyen topic pl a prohardveren.
Milyen hűtés van rajta?
Az a lap nem éppen Quad tuningra való, de meg lehet próbálni.
Ram visszaoszt, feszültség manulra téve, pci-e frekvencia 100-ra fixálva, így az fsb-t lépésről lépésre emeld. Midnen beállítást tesztelj stress programmal, miközben monitorozod a hőmérsékletet.
Nemtudom, én nem találtam..... lehet nem voltam elég alapos.
Gyári intel hűtő sajnos, jövő év elején tervezek új gépházat, hűtőt.... de viszont ez az alaplap direkt ilyen procikra van tervezve. vagyis nemtudom, de a dobozán ez áll "Supports: Intel Core 2 Quad inside, Supports: Intel Core 2 Duo inside"
igazad van! de ezekre van tervezve... na mindegy.
amúgy leragadtam a "THERMALTAKE CL-P0554D Spinq VT" cooler-nél pár hónapja.....vélemény?
"igazad van! de ezekre van tervezve... na mindegy. "
Nyilván, hiszen működik, ahogy tapasztalod is. Ha amd-re lett volna tervezve, bele se menne a Quad. :D
Annyit nem adnék azért a coolerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!