Létezik olyan eszköz, ami az inrternet jelet átalakítja UTP-ből Coax kábelbe, és olyan, ami ezen Coax kábel másik végén visszaalakítja a jelet UTP-be?
inkább WiFi -t javaslom, azt is össze kötheted vele, egy rövid (200-300m) távolságon elég jól produkál így is.
WiFi előnye hogy nagyobb sávszéllességet produkál, mint a régi koax rendszer, amit már ha jól tudom nem is lehet kapni, max valami bontóba a polc mögött leesve.
(vidéki kábelnetes rendszerek is a "WiFi" egyik speciális formáját használják, egy alacsonyabb rádió frekvencián megy a feltöltés (35~37MHz), egy picivel magasabbon a letöltés ~120MHz)
Az Ethernet over Coax szettek mocsok drágák, és Magyarországon nagyítóval kéne keresni az olyan boltot, ahol egyáltalán beszerezhető.
A Wi-Fi jóval olcsóbb, még ha jelismétlővel együtt kell megvenned a nagy terület miatt.
Vagy ha csak a vezetékes megoldás jöhet szóba, és azonos elektromos hálózaton vannak a végpontok, akkor a Powerline adaptereket javaslom, azok valamivel olcsóbbak és legalább beszerezhetők.
FTP kábel xĐ az UTP ;-)
Én WiFi -vel oldottam meg, hasonló problémát.
Egy több antennás router -t használtam, amit rákötöttem a szürő után a kábel TV hálóra (a padláson volt egy elosztó, ami jelszűrést is végez)
így minden helyiségben volt egy WiFi pont.
Ha rákötöttem egy 8dB -s antennára akkor az adott helyiségben lehetett használni, annak ellenére, hogy 20m és 4 vasbeton fal választotta el a rottertől.
Ha közvetlen hálókártyába csatlakoztatod, akkor jobb jelerőséget érsz el (~90dB), sima antennával csak alacsonyabbat (70~80dB).
...ha amúgy se használod a koaxot, akkor nem egyszerűbb kihúzni, (és kihúzás közben a koaxszal az UTP-t behúzni?)
Vagy, ahogy írták, wifi... egyszerűbb, olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!