Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem tudom beállítani a routert...

Nem tudom beállítani a routert, valaki segítene?

Figyelt kérdés
Az van hogy vettem egy TP-Link WR740N routert, de nem tudom beállítani. Próbáltam CD-ről, úgy nem ment, úgy is próbálkoztam hogy beírtam a böngészőben a címsorba hogy 192.168.0.1 de ezt meg nem nyitotta meg. A csatlakozással lehet a gond, de elvileg mindent a jó helyre dugtam, mit csináljak?
2013. dec. 14. 11:31
 1/9 P.O.C. ***** válasza:

A gép hálózati kártya drivere fel van telepítve?

Kövesd ez a leírás ebben, minden benne van:

[link]

2013. dec. 14. 11:33
 2/9 A kérdező kommentje:
köszi
2013. dec. 14. 11:51
 3/9 A kérdező kommentje:
már megvan, mindent szépen be is állítottam, viszont a router nem tud csatlakozni a nethez, így értelemszerűen wifis internetkapcsolat sincs. most hogyan tovább? :D próbáljuk meg az internetszolgáltatónál, hátha tudnak segíteni?
2013. dec. 14. 19:49
 4/9 P.O.C. ***** válasza:
Ki a szolgáltatód? Milyen modemed van (ha van)?
2013. dec. 14. 19:59
 5/9 A kérdező kommentje:
externet, és adsl modem
2013. dec. 14. 20:27
 6/9 P.O.C. ***** válasza:
De milyen fajta? És hány ledes? Nagyon nem mindegy, mert sok régi Huawei és D-Link ADSL modemmel nem kompatibilis a TP-Link router.
2013. dec. 14. 20:30
 7/9 A kérdező kommentje:
d-link, és négy ledes (ha arra gondolsz hogy hány kis bizbasz világít az oldalán)
2013. dec. 15. 16:48
 8/9 P.O.C. ***** válasza:

4 ledes D-Link DSL-360R -ből kétféle van. Van a fekete színű T1 -es, ez a legújabb kiadás. És van a régi szürke, ha neked ilyened van, akkor elég valószínű hogy kompatibilitási hiba miatt nem tudsz csatlakozni. Ez esetben sajnos modemcsere szükséges.

Költséghatékonyabb egyébként, ha a routert cserélteted ki, integrált ADSL modemes routerre:

[link]

Itt vigyázni kell, hogy Annex B -s modem legyen benne, mint a linkelt típusban, mert Magyarországon még mindig inkább ezt az ADSL szabvány favorizálják a szolgáltatók.

2013. dec. 15. 18:11
 9/9 A kérdező kommentje:
jaja, szürke :) akkor lehet hogy felhívjuk az internetszolgáltatót és egy modemcserét kérünk. köszi a segítséget :)
2013. dec. 15. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!