Ez a processzor maximum milyen videókártyát képes kihajtani?
AMD Athlon amd athlon ii x4 640
Én egy 7790-re gondoltam, az még árban is kiváló.
Táp: Giga ge-r460-v1
"7850 már CPU limit nem?"
Ezt nem lehet csak így kijelenteni, mert a kérdés nem ennyire fekete meg fehér. Mostanában egyre több embert foglalkoztat a kérdés, de amíg nem értik meg, hogy ez mit jelent (CPU/GPU limit), addig kár is róla beszélni.
A CPU/GPU kihasználtság aránya egy játékon belül sem állandó, de nagyban függ magától a játéktól, a garfikai beállításoktól és a felbontástól. Limitelős kérdések helyett helyesebb lenne azt kérdezni, hogy egy X4 640 mellé arányos lenne egy HD7850 és erre mondhatnánk, hogy nem igazán, de szódával elmegy. Amúgy a HD7790 nem olyan sokkal lassabb kártya és igen, valóban remek ár/teljesítmény mutatóval rendelkezik és Én is meg merném még venni azt a kártyát ahhoz a procihoz...
Jó kérdés,nem olyan rossz az a proci.
A VGA meg nem a csúcs
a 7790 a 6870 erejével rendelkezik. csücskös az a "kihajcsa"
a HD7850 meg biztos nem fogja rendesen meghajtani. na persze a CPU/GPU kérdés.
Én igazából arra törekszem hogy egy erősebb kari mellé egy megfelelő erősségű CPU-t vegyek. arányosan ahogy a kolléga irta. de viszont van egy játékod pl: metro LL. a x4 640 nem hozna kellő erőt a 7850 hez. itt már CPU limit lenne. volt hogy az FX6300 + a 7850 OC (1200/1400) mellet már limites lett a CPU. és nem gyenge az FX6300 olyan i3 intelben kb. igaz már nem AMD CPU-zok elég volt :-)
de a hd7790 elég lesz neki de lehet néha még sok is.
ÜDV
"nem gyenge az FX6300 olyan i3 intelben kb."
Tökre nem lehet összehasonlítani ezt a két procit. Kevés szálat használó alkalmazásoknál akár ki is kap egy i3-tól, míg sok szálat használó alkalmazásoknál akár i5 szinten is teljesíthet. Játékoknál valószínűleg hasonló szintet nyújthat, mint egy i3. Amúgy:
kicsit elkanyarodtunk a témától emberek, de köszönöm a válaszokat, akkor bátran fogom megvenni a 7790-et
erre gondoltam: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!