Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha PCI 3. 0-ás videokártyát...

Ha PCI 3. 0-ás videokártyát PCI 2. 0-ás slotba rakom, akkor csökken a teljesítménye?

Figyelt kérdés

2013. dec. 6. 22:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nem
2013. dec. 6. 22:03
 2/13 A kérdező kommentje:
akkor mi értelme ennek a 3.0-nak? mire jó?
2013. dec. 6. 22:04
 3/13 anonim ***** válasza:
Azért mert újabb videókártyáknál majd még kell. Csak már most ki tudták fejleszteni ezért gondolták hogy miért ne és akkor legyen 3.0
2013. dec. 6. 22:32
 4/13 macika55 ***** válasza:

Én ezt azért nem merném határozottan kijelenteni.

Az igaz hogy kompatibilis visszafelé a kártya a foglalattal.

Volt egy Pcie 2-es foglalatú alaplapom,vettem bele egy gtx 680-at.3Dmark vantage-ban kaptam 25000 pontot.

Vettem egy másik alaplapot,ami Pcie 3-as volt.

32000 pont lett a vége.

Nem csak annyi változott az aljzatokon,hogy az adatátviteli sebessége nőtt,hiszen még a mai kártyák nem érik el azt.

Pl. SSD-nél.

Sata 3GB aljzat mikor használod ki?

Mégis egy Sata 3-as SSD ír,olvas benne mondjuk 270Mb-al.

Míg a 6Gb-os portban 550Mb-al.

Vagyis amíg ugyan azt a kártyát nem próbálod ki mindkét féle PCIE aljzatban,addig ne vágd rá,hogy nincs különbség.

2013. dec. 6. 23:09
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem kell rávágni, le van tesztelve:

[link]

Prohardveren is tesztelték anno a GTX680 és HD7970 karikat és mondhatjuk, hogy semmivel sem lettek gyorsabbak PCIe 2.0-ról 3.0-ra téve! A PCIe 3.0 egy jövőbe mutató szabvány, egyelőre inkább marketing szerepe van, főleg egy alsó és közép kategóriás videokártyán.

Egyébként itt a egy 3DMark 11:

[link]

Nem tudom mit mértél akkora különbséget, de az eredmény iszonyatosan sántít! Valami van ott...vagy orbitális kamu!!!

2013. dec. 7. 00:11
 6/13 macika55 ***** válasza:

Amit írtam az valós.

Másik alaplap Pcie 3-as aljzatában.

Nem ugyanaz az alaplap másik aljzatáról beszélek.

2013. dec. 7. 00:25
 7/13 anonim ***** válasza:

Akkor is sántít a dolog...nincs olyan teszt az egész interneten, ahol kijönne teljesítményben közel 30% gyorsulás a PCIe 3.0 csatlakozó miatt...jó esetben is max 3%, de inkább még annyi se. A linkelt tesztben is ráadásul pont a 3DMark volt a legkevésbé érzékeny a PCIe sebességre, a játékoknál már jobban előjött, igaz a PCIe 2.0 16x és a 3.0 16x között ott sem volt különbség.

Ha meg a Vantage összpontjáról beszélünk, akkor ott is lehet kavarás, jobban érdekelne a GPU pontszám...ugyanis engedélyezett Physx-szel az Nvidia kártyák jelentősen több pontot kapnak ebben a tesztben (ez általában a CPU pontszámot dobja meg nagy mértékben és ezzel az összpontszámot is nagyban befolyásolja...szerintem ott inkább az volt a különbség oka, nem a PCIe 3.0.

Most nincs időm 6-8 tesztet összevadászni, ami az Én állitásomat támasztja alá: a PCIe 3.0 egy korai szabvány, jelenleg kb semmit nem ér pluszban, olyan kártyánál meg, mint a HD7700 vagy a GTX650 sorozat kizárólag csak marketing szerepet tölt be a 3.0 felirat. Egyébként nekem egy HD7850 2GB karim van PCIe 2.0 foglalatban...a kártya teljesítménye hozza az elvárt szintet azaz a benchmark topikokban vagy a netes játék tesztekkel összehasonlítva semmi hátrányom nem származik belőle.

2013. dec. 7. 06:32
 8/13 macika55 ***** válasza:

Amit írtál az igaz,ám saját tapasztalatomat közöltem,nem teszteket,nem leírásokat.

Annó az alaplap cserekor platform váltás is történt.

Tehát más proci STB került a gépezetbe.

Csak az új kártya maradt.

Arra akartam rávilágítani,hogy aki fejleszt és BELEFÉR a keretbe,ne a meglévő konfigját bővítse.

Egy újabb rendszer,alaplap,proci,ram,esetleg SSD,sokat számít minden területen.

Korszerűbbek,nagyobb hatásfokkal működnek és ez nem vitatható.

Nem bizonyítani,vagy vitatkozni akarok veled,hiszen én évente változtattam az összeállításaimat.

Mindenki lehetősége szerint fejleszti a gépeit.

Nekem ez hobbi és egyben szórakozás is.

A változások,talán így világosabb a teljesítmény növekedése.

1156-os alaplap I5 760-as proci

1155-ös lap I5 3570K-majd I7 3770K proci

1150 lap I7 4770K proci. Itt már Asus 770-es VGA

2013. dec. 7. 10:53
 9/13 anonim ***** válasza:

"Nem bizonyítani,vagy vitatkozni akarok veled,hiszen én évente változtattam az összeállításaimat.

Mindenki lehetősége szerint fejleszti a gépeit.

Nekem ez hobbi és egyben szórakozás is."

Hasonló képen nálam is csak kisebb költségvetésből...az elmúlt 11 évben szaladt el velem jobban a fejlesztgetős ló...azóta volt 10 procim, 7 alaplapom, 10 videokártyám, 5 tápom, 4 monitorom és sok vinyóm (egy SSD), memóriám, egerem és billentyűzetem. Ezen felül sok fórumozás, teszt és cikk olvasás illetve sok-sok órányi benchmarkolás. És ez més csak a saját gépem, mert vagy 7-8 éve tartunk kis gépet is, amibe nem csak levetett alkatrészek mennek, hanem több alkalommal vettem abba is külön vinyót/házat/procit/videokártyákat és tápot is.

Ezt csak azért említem, mert magam is hobby szinten szeretem a hardvereket, a fejlesztést és mindig érdekelnek az újdonságok! Harag részemről nincs, remélem rendben vagyunk :)

2013. dec. 7. 21:12
 10/13 A kérdező kommentje:
nade srácok! akkor vegyek 3.0-ás alaplapot 7770-es kártyához, oder nicht? :D
2013. dec. 8. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!