Miért nem tudok rounterrel az internet csatlakozni?
Hozzájutottam egy Siemens Gigaset se551 routerhez, de sehogy sem akarja létrehozni az internetkapcsolatot.
Eddig modemet használtam.
bármit csinálok az internet disabled marad.
igen
nézegettem a modem kézikönyvét is, azt írja hogy a modemnek létrehozott kapcsolattal is tudom használni a rountert, ott 651-ös hibát ír ki
"a modemnek létrehozott kapcsolattal is tudom használni a rountert" Ezt nem egészen értem, a kapcsolatot a modem hozza létre.
Tehát a modemet bedugtad a router WAN portjába, a szgépet az 1-es portra?
A router ennél többet nem ír csatlakozásnál? (Hibás/elgépelt jelszóra tudok még gondolni.)
A ledek villognak és/vagy világítanak rendesen? A modem érzékeli a routert és fordítva?
a modemet és a rountert össze kellene kötnöm valamilyen módon ?
A rounteren Lan 1 és a wlan ledek világítottak.
A modemen DSL csatlakozóként van feltüntetve az a kábel, amiből kapja a netet a "falból".
A rounteren ez modemként szerepel. Mind 2 eszközön csak 1 ilyen csatlakozó van.
Remélem érthetően írtam le mindent
"a modemet és a rountert össze kellene kötnöm valamilyen módon?"
Nyilván. A szolgáltató nem fog a te tökre idegen eszközödnek címet osztani csak úgy. Kizárólag a saját modemjüknek, amit a rendszerük ismer.
Annyi a dolgod, hogy a modemből kijövő kábelt a router WAN portjába dugod a gép helyett, magát a routert dinamikus IP-re állítód, és kész.
Ezért volt a kérdés, hogy hogy áll össze a hálózat, mert sejthető volt, hogy nem megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!