Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi baja lehet a gépnek?

Mi baja lehet a gépnek?

Figyelt kérdés
Most lett alaplap cserélve, mert régivel folyton lefagyott, 2 napig használtam rendesen, semmi probléma nem volt, most bekapcsolom, bejön az asztal, erre kikapcsol a monitor, és csak pittyog a gombja mint ha nem is menne a gép. Mondom ok, akkor újraindítom, de nem kapcsol be így se..Jó, rádugtam másik monitort, azzal is elkezd bekapcsolni, windows logóig jutott és az is készenlétbe vágta magát.. valami tipp?

2013. nov. 29. 14:15
1 2
 1/16 anonim válasza:
Szia! Mik a gép paraméterei? Biztos, hogy az alaplap volt a rossz? Milyen rendszer fut rajta?
2013. nov. 29. 14:18
 2/16 A kérdező kommentje:
Alaplapon kívül semmi sem változott, az is ugyanaz a típus mint előző volt
2013. nov. 29. 14:21
 3/16 csacsi2 ***** válasza:
Hibernálja magát, vagy standby a RAM -ba (Suspend to ram) írja a készenléti állapotot?!
2013. nov. 29. 14:36
 4/16 A kérdező kommentje:
Egyszer csak elmegy a monitor, készenléti állapotot csak úgy hasonlatnak írtam
2013. nov. 29. 14:41
 5/16 anonim ***** válasza:
rendszert újra raktad miután meglett az alaplap?
2013. nov. 29. 14:43
 6/16 csacsi2 ***** válasza:

Ha készenlétbe megy akkor kikapcsol a monitor. egyetértek azzal, hogy ilyenkor érdemes újratenni a gépet, hiába u.a a típus. Megpróbálhatod levakarni az alaplapi vezérlőket (,video, hang, ata, sata, driver,..) majd újratenni.

nézd meg az energiagazdálkodási lehetőségeket mik vannak beállítva (x perc után a monitor kikapcsolása)

írd a futtatásba cmd

parancssorba powercfg /?

itt kiírja a lehetőségeket,pl

powercfg /restoredefaultpolicies

ez az energiagazdálkodási sémákat alapra állítja.

Azért kérdeztem a hibernálást mert ha valami adat bentmaradt a "memoriában" okozhat gondot. Ehez ki kell kapcsolni, majd törölni a hyberfil.sys -t, ha ramba írja magát akkor a ramból kell törölni, de ze utóbbi törlődött mikor át lett téva az új alapba, de lehet rosszul írta be magát.

az alaplap cserélyével a bios is alapra állítódott, lehet az kavar be, körül kellene nézni, mi lehet elállítva.

Ha hibás az alap és garanciás akkor vidd vissza.

Lehet rosszul lett betéve(kontaktos) a videokártya.

Ilyen esetekben mikor nehézkes a hiba feltárása érdemes megnézni az eseménynaplót, hogy mi okozza a hibát!!!

2013. nov. 29. 15:08
 7/16 A kérdező kommentje:
Nem jutok el addig hogy bármit is beírhatnék bárhova, de újrarakom akkor hátha. Csere után nem tettem meg
2013. nov. 29. 15:18
 8/16 anonim ***** válasza:
tedd újra, utána jó lesz tuti :)
2013. nov. 29. 15:22
 9/16 A kérdező kommentje:
Továbbra is kimegy a monitor..
2013. nov. 29. 16:07
 10/16 anonim ***** válasza:
esetleg alaplapi v.kártyán nem tudod megnézni?
2013. nov. 29. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!