Mai laptopok kínálatából mennyi kerül alsó hangon egy olyan, ami legalább olyan gyors, mint ez?
Mostani asztali gépem:
Core2Duo E6550 2.33GHz / 2Gb DDR2 800MHz / NVidia GT430 (8600GT volt korábban)
És hát most már kéne egy laptop, ami legalább ilyen gyors (és nem csak papíron, hanem ténylegesen is).
Mondjuk vegyük azt alapul, hogy az ilyen 2007 körüli játékokat fullon vigye (COD 4, Unreal Tournament 3, stb)
Mondjuk úgyse játszok, ezeket csak azért soroltam fel, mert a LEGTÖBBEN ugye játékokba tudnak csak gondolkodni.
Intel + NVidia kombináció kellene, mert gépészeti szoftverekkel dolgozom és azok mind OpenGL-be vannak megcsinálva és az ATI/AMD OpenGL implementáció pedig még mindig nem elég jó. Mondjuk ezt úgy kell elképzelni, hogy villog a modell, meg eltűnnek vonalak ATI/AMD grafikus hardveren. Tehát nem kicsit akadályozza a munkát.
Ja meg nem tudom van-e olyan laptop, amiben ASIO (az egy olyan hangdriver szabvány, ami közvetlenül a hardverrel operál és nem DirectX-en keresztül) képes hangchip van, mert zenélek is és ilyen DirectX-en keresztül vergődő aljadék hangchipek (incl. Beats Audio felmárkásitott kínai humbuk cucc, amit sok notiba láttam már) labdába nem rúgnak zenei alkalmazásoknál, mert lassúak és pontatlanok (igen, a hangot is ki kell, hogy számítsa valami). De ennek a hiánya annyira nem probléma, mert akkor megpróbálkozom egy külső hanginterfésszel.
Az új Pentium-ok és Celeron-ok gyakorlatilag az i3 olcsóbb, HT nélküli változatai.
Egy Pentium G2030 pl. erősebb, mint egy E8400.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!