Miért van az hogy az amd 8 magos 4Ghz-s prociait simán lehagyják a 4 magos intel i5-ök?
#4: Már mért ne lenne? i3-ban is van. sőt még az atom prociban is:
Alapvetően azért, mert az Intel kiforrottabb gyártástechnológiát használ.
G.
Azért mert az amd fx és A sorozatú termékek magszáma marketing fogás. Egy amd mag nem teljes értékű, két maghoz egy lebegőpontos(vagy fix, már nem emlékszem pontosan) egység társul. Két mag és egy ilyen egység alkot egy modult. Az fx-8xxx-es szériában tehát nem 8 mag van hanem 4 modul. Ezt még az amd is magyarázta csak aztán rájöttek, hogy marketing szempontból jobban hangzik a 8 mag mint a 4 modul.
Egy-egy ilyen modul elvileg jobban teljesítene ha a jelenleginél kisebb csíkszélességen tudnák gyártani és ezzel nagyobb órajelet/kisebb fogyasztást elérve de a gyártó még mindig nem tudott túllépni a jelenlegi technológián (intel 22nm-en gyárt, amd partnere 28 nm-en). Legalábbis így tervezték.
Másfelől a 4-nél több mag kihasználáshoz nagyon masszívan kell párhuzamosítani és sok programnál már az is jónak számít ha kettőt ki tud használni.
#8: én utána olvastam. te is megtetted?
Itt vannak az Intel desktop procik:
Nyisd ki az i5-öt, és láss csodát, van azért jópár HT-s.
Szerintem azért lett ennyire lepontozva az a válasz, mivel nem fedi a valóságot, és ezt mások is így gondolják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!