Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van az hogy az amd 8...

Miért van az hogy az amd 8 magos 4Ghz-s prociait simán lehagyják a 4 magos intel i5-ök?

Figyelt kérdés
Hiszen mondjuk egy 4Ghz-s intel core i5 4 magon 4x 4Ghz az amd meg akkor 8x4Ghz de mégis kevesebbet tud. Ez pontosan mi miatt van?
2013. nov. 22. 18:43
1 2
 1/15 Pcépítoo ***** válasza:
0%
Mert köztudott, hogy régóta az intel veri az amd-t.
2013. nov. 22. 18:45
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bölcsességet de kicsit konkrétabban? Mert ezt én is tudom de mi az amivel veri az amd-t?
2013. nov. 22. 18:48
 3/15 anonim ***** válasza:
Mert ezek az Intel procik Hyper-Threadingesek, azaz a 4 magos gyakorlatilag olyan, mintha 8 magos lenne. Task managerben is 8 grafikont mutat.
2013. nov. 22. 18:49
 4/15 anonim ***** válasza:
38%
Az i5 be nincs Hyper Threading
2013. nov. 22. 18:52
 5/15 anonim ***** válasza:
0%

#4: Már mért ne lenne? i3-ban is van. sőt még az atom prociban is:

[link]

2013. nov. 22. 18:57
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően azért, mert az Intel kiforrottabb gyártástechnológiát használ.

G.

2013. nov. 22. 19:07
 7/15 anti paladin ***** válasza:

Azért mert az amd fx és A sorozatú termékek magszáma marketing fogás. Egy amd mag nem teljes értékű, két maghoz egy lebegőpontos(vagy fix, már nem emlékszem pontosan) egység társul. Két mag és egy ilyen egység alkot egy modult. Az fx-8xxx-es szériában tehát nem 8 mag van hanem 4 modul. Ezt még az amd is magyarázta csak aztán rájöttek, hogy marketing szempontból jobban hangzik a 8 mag mint a 4 modul.

Egy-egy ilyen modul elvileg jobban teljesítene ha a jelenleginél kisebb csíkszélességen tudnák gyártani és ezzel nagyobb órajelet/kisebb fogyasztást elérve de a gyártó még mindig nem tudott túllépni a jelenlegi technológián (intel 22nm-en gyárt, amd partnere 28 nm-en). Legalábbis így tervezték.

Másfelől a 4-nél több mag kihasználáshoz nagyon masszívan kell párhuzamosítani és sok programnál már az is jónak számít ha kettőt ki tud használni.

2013. nov. 22. 19:12
 8/15 anonim ***** válasza:
Ennek sok oka van, és az sem jelenthető ki, hogy minden alkalmazásban erősebb az intel, viszont ha valaki leír egy tényszerű információt, miszerint az i5-ben(asztali cpu-k) nincs HT, akkor ne pontozzátok már le, inkább olvassatok utána.
2013. nov. 22. 19:15
 9/15 anonim ***** válasza:

#8: én utána olvastam. te is megtetted?

Itt vannak az Intel desktop procik:

[link]

Nyisd ki az i5-öt, és láss csodát, van azért jópár HT-s.

Szerintem azért lett ennyire lepontozva az a válasz, mivel nem fedi a valóságot, és ezt mások is így gondolják.

2013. nov. 22. 19:28
 10/15 anonim ***** válasza:
Viszont az valóban igaz, hogy 4 magos prociból nincs HT-s.
2013. nov. 22. 19:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!