Nem baj ha meleg a processzor?
Figyelt kérdés
Egy kb 2 éves Acer Aspire 5742g laptopról beszélünk melyben Intel Core i5-460M 2,53 GHz-es processzor húzza az igát. Core Temp programmal nézem egy ideje a hőmérsékletét és mikor valamit nagyon dolgozik felmelegszik 90-100 fokra is. Kérdés az, hogy mekkora az a biztonságos üzemi hőmérséklet amit még könnyen elvisel hosszabb ideig, illetve a kritikus hőmérséklet amin nem kéne hogy sokáig izzadjon?2013. nov. 21. 13:33
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
100 fok borzasztó sok, a határon mozog, hogy nem kapcsol ki. Két dologra gondolnék első sorban: rossz az érzékelő, és az nem 90-100 fok, gyakran előfordul, hogy meghibásodik. Ezt már a gépen keresztül is érezned kell, forró levegőt kell kifújnia. Ha tényleg ennyi, akkor nagyon poros a hűtője. Ezt két módon lehet takarítani: lefogod a ventit és kifújod sűrített levegővel. Ennek az a veszélye, hogy a hűtő falára felrakódott pormacskák leválnak és eltömíthetik a ventit, nem tud forogni és 10 mp alatt túlmelegszik a gép és lekapcsol. A másik, hogy szét kell szedni és kifújni úgy, de ehhez hozzá értő ember kell, mert össze is kell rakni.
3/4 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam én is, hogy ki kéne fújni a ventit, meg arra is, hogy szétkapom, de az nem ment, kifogott rajtam. Ismerősét szétkaptam seperc alatt és össze is tettem (Asus), de a sajátomat valamiért nem tudom...
Az meg hogy az a 100-fok mennyire valós az kétséges, mivel simán ott tudom tartani a kezem, eddig meg sem fordult a fejemben hogy esetleg nem teljesen korrekt a progi vagy a mérő. Köszi a válaszokat.
2013. nov. 21. 14:00
4/4 anonim válasza:
105 ig birja a procid ugyhogy portalanitás+pasztázás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!