Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy vannak sorrendbe az...

Hogy vannak sorrendbe az Intel processzorok?

Figyelt kérdés

Van Pentium, Celeron, Core és ezeken belül is számtalan verzió. Melyik a jobb?

Van valami honlap, ahol sorrendben vannak az Intel

processzorok?

2013. nov. 20. 17:18
 1/8 A kérdező kommentje:
Laptopról van szó, nem PC-ről!
2013. nov. 20. 17:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez pont sorrendben van:

[link]

(Google dobta ki első helyen "intel mobile processors list" keresésre)

2013. nov. 20. 17:22
 3/8 A kérdező kommentje:
Csak épp az nincs benne, amit kérdeztem. Se egy Pentium, se egy Celeron. Sokra mentem a linkel...
2013. nov. 20. 17:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Szóval ezt senki sem tudja? Mondjuk nem csoda, elég bonyolult.
2013. nov. 21. 16:29
 5/8 anonim ***** válasza:

A Celeron az mindig a legeslegalsó kategória volt.

(Ez ma sem változott, legfeljebb irodai munkára való, és esetleg régebbi játékokra)

Aztán jöttek a Pentium processzorok, majd az Intel Core 2 Duo processzorok, majd Core i3,Core i5, Core i7.

Annyi változott, hogy A Core 2 Duo processzorok teljesen egszüntek, helyettük már Pentium Dual Core, 2magos processzorok vannak, mind asztali gépekbe, mind laptopokba.

Tehát napjainkban:

Celeron,Pentium Dual Core,Core i3,Core i5,Core i7

2013. dec. 29. 13:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam, hogy A 4 magos Core 2 (Quad) széria is párhuzamosan a Core 2 Duoval szünt meg, és, hogy a mai Celeron processzorok is 2 magosak.
2013. dec. 29. 13:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az alapos választ, erre voltam kíváncsi.
2013. dec. 31. 00:30
 8/8 anonim válasza:

Azért ez szerintem nem egészen így van...

Mondjuk úgy, a Core 2 szériát váltotta a Core i.

Core 2 Duo -> Core i3

Core 2 Quad -> Core i5

Core 2 Extreme -> Core i7

A processzorok foglalata is más; vannak kivételek, de általánosságban a Core 2 széria LGA 775 foglalatú, a Core i pedig LGA 115x. (Van LGA 2011 is, de az nem az átlagparaszt pénztárcájára van szabva.)

Remélem segíthettem. Annyi, hogy szintén többségében igaz szabály, hogy a laptopban ugyanaz a kódnevű processzor általában az eggyel gyengébb asztali processzor teljesítményét hozza (pl. a céges laptopomban levő i5 a magok, szálak számában, órajelben, teljesítményben megegyezik az itthoni asztali i3-améval, igaz, laptop processzor lévén az áramfogyasztása jóval alacsonyabb is.)

2014. jan. 18. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!