Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A processzorom 4.4GHz-s?...

A processzorom 4.4GHz-s? (Több infó lent)

Figyelt kérdés
Van nekem egy 2.2GHz-es procim, de amikor nézem a számitógép adataig a procinál ezt irja: 2.2GHz(2 CPUs).Ez azt jelenti, hogy 2 magos?Ha pedig igen akkor 4.4GHz-nek kell venni?

2013. nov. 18. 14:21
 1/9 NoVa ^^ ***** válasza:
Ez az jelenti, hogy van egy processzorod ami 2 magos és mindkét mag 2.2 GHz-n üzemel. Ennyi, nem lesz 4.4 GHz, nem kell megszorozni a magok számával a frekvenciát.
2013. nov. 18. 14:26
 2/9 anonim ***** válasza:

nem kell sehogy "venni", de főleg nem megszorozni

két processzor(mag), mindkettő 2.2 ghz órajelű

ennek a hasznos teljesítménye sokkal nagyobb, mint 1x2.2ghz, de ne hasonlítgasd egy 1x4.4-hez

2013. nov. 18. 14:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, kb már kismilliószor lett leírva, amit az előző mond.
2013. nov. 18. 14:30
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen, 2 magos ,de nem veheted annyinak.

Ha pl van két lassan futó embered,akkor összességében nem fognak olyan gyorsan futni,mint egy 2x gyorsabban futó.

Ha egy program nincs sok magra optimalizálva akkor az egy magos nagyobb órajellel rendelkezőn esetleg gyorsabban futhat.

Viszont,ha mondjuk van két embered,akkor miközben az egyik mondjuk a számlát írja ,a másik a raktárból hozza ki az árut. Az eredmény az,hogy összességében egy vevő hamarabb kiszolgálásra kerül,mintha ezt egy ember végezte volna. (Vagy ha kettő embert egy-egy ember szolgálna ki).

2013. nov. 18. 14:33
 5/9 anonim ***** válasza:

Aztaaaaa, micsoda logika...

Ha két kocsi megy egymás mellett külön-külön 100km/órával, akkor ketten együtt már 200km/óra sebességgel mennek?

OMG!!!

[link]

2013. nov. 18. 14:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Haha, feldobtad a napomat, nem gondoltam volna, hogy valaha belefutok még egy ilyen "összeadom a processzormagok frekvenciáját" kérdéssel. :D
2013. nov. 18. 14:45
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak, akik birtak normálisan válaszolni, az ilyen paraszt válaszolókat meg figyelembe sem veszem...
2013. nov. 18. 14:58
 8/9 Pj0tr ***** válasza:

Szeretem, ha a triviális kérdésre adott ironikus válaszokat "paraszt válaszoló" címkével látja el a kérdező.

Értem én, hogy ez a gyakori kérdések, de mégsincs tele olyan kérdésekkel, hogy mennyi 2+2...

2013. nov. 18. 15:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Ne vedd figyelembe, senkit nem érdekel, és senki nem kérdezte.
2013. nov. 18. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!