Több gb ram vagy kevesebb és gyorsabb a jó?
alaplap:MSI Z87-G45 GAMING Intel Z87 Socket 1150
cpu :Intel Core i5-4570S 2.90GHz Low Power (Haswell)Socket LGA1150 Processor - Retail
vga :Sapphire Radeon HD 7950 OC 3GB
táp : Corsair TX650W PSU
Dedikált VGA mellett a RAM-órajel alig számít, jó a sima 1333-as példány is, ha jobbat akarsz, akkor meg 1600-as és kész. Esetünkben a mennyiség a lényeg.
G.
it a kiszemeltem..
Ja és márkában mit modnasz?? mi lenne a jo? nekem ocz és kinstone hyperx em volt.. mondjuk hog yjó volt.
Mire használod a gépet az is kérdés...
Egyrészt a kapacitás számít a legjobban egy bizonyos határig...nyilván ha már annyi a RAM a gépben, amit már nem használsz ki, akkor az csak pénzkidobás. Jelenleg szinte minden átlagos dologra elég a 4GB RAM illetve a játékok 99.9%-ának is. 8GB az esetek többségében bőven elegendő még évekig, de persze vannak olyan felhasználási területek, ahova többet is ki lehet használni, de a felhasználók 98%-ának sztem még bőven elég lesz a 8GB is egy darabig. Ha már elértük a szükséges kapacitást, akkor a memória órajele és időzítése számít már csak, igaz ez csak kis mértékben okoz teljesítmény különbséget, kivéve APU egységeknél, ahol az integrált GPU is a RAM-t használja. Maga a CPU és az átlagos alkalmazások illetve a játékok diszkrét kártya mellett nem nagyon lesznek gyorsabbak a gyors memóriától (átlag 1-2% a difi). Szóval azt mondom, hogy normál esetben 2x4GB DDR3-1600-nál nem kell több/gyorsabb/drágább...
vegyes használatra kellene.
akkor 16gb böven elég lesz 1600mhz esben :) igy 3 évig megint nem veszek uj gépet..
márkára mit mondasz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!