Segítség! Elvesztek az adataim?
Van egy (Intenso) márkájú 1TB-os winchesterem. Kizárólag filmek és sorozatok tárolására használom. Szerettem volna átmásolni róla pár filmet pendrive-ra (mivel a dvd lejátszónk nem ismeri fel a winchestert...:S), de amikor megnyitom a meghajtót, és azon belül a "Filmek" mappát, akkor ezt a hiba üzentet kapom:
"E:\Filmek olyan helyre mutat, amely nem érhető el. A hely a számítógép merevlemezén vagy a hálózaton lehet. Ellenőrizze, hogy a lemez megfelelően van-e behelyezve, a gép csatlakozik-e az internetre vagy a hálózatra, majd próbálkozzon újra. Ha a hely továbbra sem található, akkor lehet, hogy az adatokat áthelyezték."
Ilyen problémám sosem volt. Azt tudni kell, hogy a winchesteren kategorizálva tartok mindent. Egy mappa "Filmek" azon belül "Horror" "Vígjáték" "Romantikus" stb... Aztán van egy külön "főmappa" "Sorozatok" névvel, szintén kategorizálva cím szerint. Érdekesség, hogy a "Sorozatok" mappát minden további nélkül meg tudom nyitni, és a benne lévő fájlokat hiba nélkül lejátssza.
Keresgéltem a neten, de semmi használható információt nem találtam, ezért fordulnék hozzátok, hogy esetleg van-e erre valami megoldás.
Egyébként, ha a Total Commanderben, vagy a Sajátgépben megnézem a lemez méretét / szabad helyét, akkor a mappa ugyanúgy foglalja a helyet, hiszen csak 400 GB, és a foglalt területből 445GB-ot foglalnak a sorozatok. A fennmaradó az (szerintem) a Filmeké.
Azért aggódom, mert olyan filmek vannak rajta, amik nagyon kedvesek számomra, és ma már nagyon nehezen beszerezhető (még torrenttel is).
Az operációs rendszerem Windows XP SP3. Másik gépen sajnos a közeljövőben nincs lehetőségem tesztelni, de eddig mióta megvan (2 éve) tökéletesen működött.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Sajnos ez elég fura. :(
Szerintem próbáld meg CHKDSK-val megnézni, hátha talál valami hibát.
Ezt így tudod megtenni:
Start--->Futtatás--->beírod, hogy: cmd ---> fekete cmd ablakba beírod, hogy: chkdsk e:
Aztán hagyd, hogy végigfusson. Ha kész van, nézd meg, hogy talált e hibát, és hogy miket ír. Ha talált hibát, érdemes lefuttatni úgy, hogy javítani is tudja a hibákat, ezt az f paraméter megadásával tudod elérni. Egész pontosan ezzel a paranccsal: chkdsk e: /f
Kérek egy életnagyságú fehércsokibálnát. :D
Amúgy, nem köszi. Örülök, hogy segíthettem. :)
Örülök, hogy megoldódott a probléma, viszont ez egy intő jel volt...
A fontosabb filmjeid, fájljaid lehetőleg tárold több helyen, mondjuk írd ki dvd-re, stb., mert ha a merevlemez egyik pillanatról a másikra kipurcanna, nem olyan biztos, hogy minden adatodat maradéktalanul vissza lehetne állítani! Jobb az elővigyázatosság! :)
Köszönöm , nekem is segített chkdsk e: /f
Respect ennek a parancsnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!